Teodor Melescanu propune dublarea sectiilor de vot in Diaspora pentru europarlamentare

0
623
Teodor Melescanu propune dublarea sectiilor de vot in Diaspora pentru europarlamentare
Teodor Melescanu propune dublarea sectiilor de vot in Diaspora pentru europarlamentare

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, propune infiintarea a 441 de sectii de vot in Diaspora, mai mult decat dublul sectiilor de vot de la precedentele alegeri europene.

Dupa centralizarea comunicarilor misiunilor diplomatice si oficiilor consulare privind infiintarea de sectii de votare la alegerile pentru membrii din Romania in Parlamentul European, la data de 22 aprilie 2019, se propun a fi infiintate 441 de sectii de votare.

Comparativ cu alegerile anterioare pentru Parlamentul European (2014, 2009 si 2007 – cand au fost organizate 190 de sectii) sunt cu 251 sectii de votare in plus.

Comparativ cu referendumul national pentru revizuirea Constitutiei din 2018 (378 sectii organizate) sunt propuse a fi organizate 63 de sectii de votare in plus.

Comparativ cu alegerile parlamentare din 2016 (417 sectii organizate) sunt cu 24 de sectii de votare in plus.

Din cele 441 de sectii de votare, sunt propuse a fi organizate 186 de sectii de votare pe langa sediile misiunilor diplomatice (ambasada, misiune permanenta, consulat general, consulat, oficiu consular, birou consular) si ICR, iar 255 de sectii de votare in alte locatii (mentionam ca pentru 21 dintre acestea se propune organizarea in localurile consulatelor onorifice).

Fata de procesele electorale anterioare, 63 sectii de votare sunt propuse in locatii/localitati noi (19 in Italia, 10 in Marea Britanie, 10 in Germania, 4 in Spania, cate 3 in Franta si Danemarca, cate 2 in Austria, Olanda, Norvegia, Elvetia si cate 1 in Canada, Finlanda, Grecia, Irlanda si Republica Moldova, la care se adauga sectia nou infiintata ca urmare a operationalizarii Ambasadei din Sultanatul Oman).

Aproximativ 51 de sectii de votare au fost propuse spre infiintare ca urmare a petitiilor/solicitarilor inaintate misiunilor diplomatice de catre un numar semnificativ de cetateni romani sau ca urmare a consultarilor initiate de misiuni cu reprezentantii asociatiilor de romani, dintre acestea exemplificand: Freiburg im Breisgau, Würzburg, Regensburg, Ingolstadt, Augsburg, Köln, Bochum, Karslruhe (Germania), Lecce, Taranto, Crotone, Catanzaro, Potenza, Parma, Siena, Pisa, Vittoria, Lodi, Chieri, Valeggio sul Mincio (Italia), Le Blanc Mesnil, Trappes, Rennes (Franta), Linz, Innsbruck (Austria), Moncton (Canada), Ringkobing, Vejle, Sonderborg (Danemarca), Mariehamn (Finlanda), Zurich, Basel (Elvetia), Cork (Irlanda), Vatne, Kristiansand (Norvegia), Amsterdam, Eindhoven (Olanda), Plymouth, Colchester, Northampton, Peterborough, Leicester, Nottingham, Doncaster (Marea Britanie), Tenerife, Santander (Spania), Heraklion – Creta (Grecia), Durlesti (Republica Moldova).

Hits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.