Teodorovici face imprumuturi pe banda rulanta, in numele Romaniei, fara sa se uite la dobanzi.

0
815

Teodorovici face imprumuturi pe banda rulanta, in numele Romaniei, fara sa se uite la dobanzi. 1Ministerul Finantelor a imprumutat, joi, inca 400 de milioane de lei de la banci, printr-o emisiune de obligatiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduala de 62 de luni, la un randament mediu de 4,53% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Valoarea nominala a emisiunii de luni a fost de 400 de milioane de lei, iar bancile au subscris 447,2 milioane de lei.Si lucrurile nu se opresc aici. Se pare ca ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, este decis sa faca, in continuare, imprumuturi pe banda rulanta, in numele Romaniei, fara sa se uite la dobanzi. Vineri este programata o licitatie suplimentara prin care statul vrea sa atraga inca 60 de milioane de lei la randamentul stabilit joi.

Ministerul Finantelor a planificat imprumuturi de la banci in valoare de 3,2 miliarde de lei in luna aprilie, din care 400 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont si 2,8 miliarde de lei prin emisiuni de obligatiuni de stat benchmark, la care se poate adauga suma de 420 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitatiilor de obligatiuni.

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  Un nou record al numarului de imbolnaviri noi de COVID: 698 de cazuri in ultimele 24 de ore

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.