Textile susceptibile a fi contrafacute, descoperite de politistii de frontiera doljeni

0
94

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit aproximativ 2.000 articole textile, susceptibile a fi contrafacute, pe care un cetatean bulgar a incercat sa le introduca ilegal in tara.

In data de 08.10.2019 ora 02.00, in Punctul de Trecere al Frontierei Calafat, judetul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare in tara, la volanul unui microbuz inmatriculat in Bulgaria, un cetatean bulgar, in varsta de 39 de ani.

Cu ocazia controlului de frontiera, politistii de frontiera au descoperit in compartimentul de marfa al microbuzului, cantitatea totala de 1.969 de articole textile, bunuri inscriptionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafacute.

Citeste si :  Accident datorită neadaptării la condițiile meteo

La cercetari, soferul a declarat ca este angajatul unei firme de transport si ca nu avea cunostinta de continutul coletelor.

Bunurile, a caror valoare daca ar fi fost comercializate ca produse de marca, se ridica la suma totala de 537.600 lei, au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de ”punere in circulatie fara drept a unui produs purtand o marca identica sau similara cu marca inregistrata pentru produse identice sau similare” fapta prevazuta si pedepsita de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998, cu modificarile si completarile ulterioare, la finalizare urmand a fi dispuse masurile legale ce se impun.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.