Tibi Useriu a incheiat pe pozitia a doua ultramaratonul Yukon Arctic Ultra. Doar el si un alt concurent au incheiat cursa

0
97

Tibi Useriu a terminat, joi seara, ultramaratonul Yukon Arctic Ultra 2020, desfasurat in Canada. Romanul a trecut linia de sosire al doilea, la capatul unei curse care a durat sapte zile.

Tibi si elvetianul Fabian Imfeld sunt singurii concurenti care au reusit sa ajunga la final, dintre cei peste 20 care au luat startul.

Sportivul roman a acuzat probleme cu stomacul si a suferit, dupa primele patru zile ale concursului, o degeratura la picior.

La cateva ore de la terminarea ultramaratonului arctic, Tibi Useriu se simtea inca in inertia cursei infernale: „Eu inca sunt in cursa, n-am prea reusit sa dorm, ma tot trezesc, asa, si ma uit sa vad unde mi-i saniuta, sa o iau la treaba si inca mai am un pic de recuperat pe partea asta, dar imi revin, incet, imi revin. Macar am dormit intr-un pat si am putut sa ma hidratez, sa mananc si e deja un pas mare”, a declarat Tibi Useriu.

„Am avut destul de multe probleme pe partea asta tehnica, pentru ca chiar daca ai fost de atatea ori aici, tot timpul mai ai nevoie de ceva sau ai uitat ceva. Am avut foarte mari probleme pe partea de nutritie. Din ce cauza, nu mai stiu nici eu. Am facut o alergie la proteina pe care eu o foloseam, pentru ca nu poti sa cari multa mancare. Cari, dar nu poti sa duci imens cu tine pentru o saptamana si atunci incerci sa ai prafuri dintr-astea si am facut o alergie la proteina respectiva si nu am mai putut sa o beau si atunci a inceput greutatea pentru mine: am avut probleme cu stomacul si de-acolo au inceput toate, asa, una dupa alta. Dupa care, e o problema destul de mare, pentru ca daca nu ai energie, o sa-ti fie frig, pentru ca nu ai energie sa-ti incalzesti corpul si atunci tot a trebuit sa ma opresc, sa fac focul, sa ma incalzesc si pe partea asta am pierdut putin timp, asa. Dar sa nu uitam ca si Fabian Imfeld (elvetianul care a castigat cursa – n.r.) este un sportiv si am tot respectul. Eu am fost pe urmele lui si am vazut prin ce-a trecut si… tot respectul. A fost mai bun”, a declarat, cu fair-play, Tiberiu Useriu.

Lasa un comentariu aici !

Da o stea articolului !

0 / 3 Privacy Policy

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.