TikTok a facut curatenie! Milioane de TikTok-uri au rămas fără sunet după ce multe suau fost șterse din aplicație

0
185

Milioane de melodii ale unor artiști precum Taylor Swift, Harry Styles, Ariana Grande, Adele au dispărut de pe TikTok în ultimele două zile. Astfel, videoclipurile în care acestea erau utilizate ca sunet de fundal au devenit silențioase. Acest lucru s-a întâmplat deoarece discuțiile dintre TikTok și Universal Music Group (UMG) – una dintre cele mai mari case de discuri din lume – au eșuat informează diez.md, cu trimitere la BBC.

O înțelegere între TikTok și Universal Music Group, care a acordat anterior licențe pentru melodii, a expirat miercuri, 31 ianuarie. Atunci, ambele companii au anunțat că nu au reușit să ajungă la un nou acord.

Casa de discuri a acuzat TikTok-ul că a încercat să îi „intimideze” și să îi „forțeze” să accepte un acord care reprezintă o „fracțiune” din tariful pe care alte site-uri de socializare îl plătesc pentru accesul la imensul său catalog muzical. Potrivit unei scrisori deschise publicate pe pagina oficială a UMG pe 30 ianuarie, TikTok încearcă să construiască o afacere bazată pe muzică fără a plăti o valoare corectă pentru ea. În plus, casa de discuri a susținut că TikTok acceptă ca platforma să fie „inundată de înregistrări generate de inteligența artificială” și că dezvoltă instrumente pentru „a permite, promova și încuraja crearea de muzică IA pe platforma însăși”.

În același timp, TikTok a declarat că Universal Music Group prezintă o „poveste și o retorică falsă”, menționând că „alegând să renunțe la sprijinul puternic al unei platforme cu mult peste un miliard de utilizatori, casa de discuri și-a pus propria lăcomie mai presus de interesele artiștilor și compozitorilor săi”.

Astfel, în următoarele zile, sunetele tuturor videoclipurilor care implică muzică marca UMG vor fi dezactivate, iar utilizatorii nu vor mai putea realiza alte videoclipuri cu aceste melodii.

TikTok a facut curatenie! Milioane de TikTok-uri au rămas fără sunet după ce multe suau fost șterse din aplicație 1

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.