Tinerii fermieri: 1 miliard de euro pentru facilitarea accesului la finantare! 1„Accesul la finantare este esential si prea adesea un obstacol pentru tinerii care doresc sa se alature profesiei. Cu 11% dintre fermierii europeni sub varsta de 40 de ani, sprijinirea tinerilor agricultori in acest sector este o prioritate pentru Comisia Europeana si pentru politica agricola comuna dupa 2020″, a declarat Comisarul pentru agricultura si dezvoltare rurala, Phil Hogan.

Comisia Europeana si Banca Europeana de Investitii (BEI) au lansat luni, 29 aprilie 2019, un pachet de credite in valoare de 1 miliard de euro destinat in special tinerilor agricultori. In 2017, 27% din cererile de imprumut transmise bancilor de catre tinerii agricultori din UE au fost respinse, in comparatie cu doar 9% pentru alte ferme.

Pachetul de 1 miliard de euro anuntat luni de comisarul pentru agricultura Phil Hogan si vicepresedintele BEI, Andrew McDowell, are drept scop cresterea accesului la finantare pentru fermierii din UE, in special pentru tinerii agricultori.

Citeste si :  ALDE DOLJ: PREOCUPARILE GUVERNULUI PENTRU REDUCEREA DEFICITULUI DE COLECTARE A TVA SUNT LEGITIME

Vicepresedintele BEI responsabil cu agricultura si bioeconomia, Andrew McDowell, a declarat: „Sectorul agricol reprezinta coloana vertebrala a economiei UE si are un rol esential nu numai in producerea alimentelor sanatoase, ci si in combaterea schimbarilor climatice si conservarea mediului. Prin aceasta noua initiativa, BEI urmareste viitorul sectorului si abordeaza un important decalaj pe piata, lipsa accesului la finantare al agricultorilor, in special a urmatorilor generatii de agricultori. Acest imprumut de program va sprijini, de asemenea, cresterea si competitivitatea in sectorul agricol / bioeconomie, prin pastrarea si crearea de locuri de munca in regiunile rurale si de coasta.”

Citeste si :  Reactia oficiala a Comisiei Europene cu privire la Ordonanta de Urgenta anuntata de Tudorel Toader

Programul va fi administrat la nivel de stat membru de catre banci si societati de leasing care opereaza in intreaga UE. Bancile participante ar trebui sa se alinieze cu suma angajata de BEI, aducand astfel suma totala la un potential de 2 miliarde EUR, iar prioritatea ar trebui acordata tinerilor agricultori.

Programul se va adresa mai multor deficiente actuale cu care se confrunta agricultorii:

-Rate ale dobanzii mai mici;
-Perioade mai lungi de pana la 5 ani pentru a incepe rambursarea imprumutului;
-Perioade mai lungi de rambursare a intregului imprumut (pana la 15 ani);
-A adaugat flexibilitate, in functie de conditii, pentru a raspunde volatilitatii preturilor din sectorul agricol pentru a se asigura ca agricultorii continua sa plateasca imprumuturi in perioade dificile (de exemplu, printr-o perioada de “vacanta / gratie” care permite agricultorilor sa nu plateasca cateva luni).
Doua imprumuturi pilot de 275 de milioane de euro urmeaza sa fie puse in aplicare in Franta prin intermediul acestei scheme. Aceste imprumuturi sunt destinate in special tinerilor agricultori si atenuarii schimbarilor climatice.

Citeste si :  ALDE DOLJ:VOM NEGOCIA LA BRUXELLES CRESTEREA SUBVENTIILOR PENTRU FERMIERI

Sursa: Comisia Europeana

Lasa un comentariu aici !
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.