Titlul de Oraș al Independenței, conferit Calafatului la inițiativa lui Dorel Mitulețu

0
172

Calafatului i se va conferi, printr-o lege susținută de parlamentarii liberali din Dolj, titlul de Oraș al Indepedenței în urma inițiativei lui Dorel Mitulețu, candidatul PNL pentru funcția de primar la municipiului dunărean. Liberalul Mitulețu a declarant, în cadrul dezbaterii “Revitalizare urbană prin cultură”, că onorantul titlu conferit va fi nu doar o recunoaștere de importanță națională, privind rolul jucat în câștigarea Independenței de stat, ci este o oportunitate pentru revitalizarea întregii zone.

Argumente pentru ca oportunitatea recunoașterii prin lege a Calafatului drept Oraș al Independenței au fost oferite de istoricul Liviu Brătescu, secretar de stat în Ministerul Culturii, și de scriitorul craiovean Mihai Firică, secretar de stat în Ministerul Culturii. În fața unui public adunat pe platoul din fața Monumentului Independenței, liberalii au prezentat inițiativele pe care le vor pune în practică imediat după succesul scontat de la alegerile locale din 27 septembrie a.c.. Printre proiectele avute în vedere de Dorel Mitulețu și echipa sa se numără realizarea unui Muzeul al Independenței, refacerea tuturor monumentelor din localitatea dunăreană, oferirea de burse elevilor cu performanțe la concursurile pe teme de istorie, rezidențe pentru studenți și cercetători, introducerea unor edificii și monumente din Calafat într-un circuit turistic.

Secretarul de stat Liviu Brătescu a subliniat rolul Calafatului în câștigarea Independenței și a avansat idea ca evenimente de anvergură națională pentru marcarea evenimentelor istorice să se deruleze în locurile pline de semnificație. Însă starea deplorabilă a fost deplânsă de reprezentantul Ministerului Culturii, acesta atrăgând atenția că administrația din ultimii ani nu a întreprins demersurile necesare pentru refacerea monumentelor sau a Palatului Marincu, sediul actualului Muzeu de artă. La rândul său, secretarul de stat Mihai Firică a susținut necesitatea

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.
Citeste si :  O minora de 14 ani din Bistret a disparut fara urma! Ajuta familia si politia sa o gaseasca !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.