Toata DIASPORA trebuie sa stie ! Scapati de cozile de la sectiile de votare ! Doar 11 mii de romani s-au inregistrat pentru votul in disapora la alegerile prezidentiale

0
96

Toata Diaspora trebuie sa stie ! Scapati de cozile de la sectiile de votare cu doar cateva click-uri ! votstrainatate.ro este solutia sa scapi de cozile din ziua alegerilor in Diaspora !

Doar 11 mii de romani s-au inscris pentru votul in strainatate si mai au doar o luna la dispozitie pentru a face acest lucru. Site-ul votstrainatate.ro indica in acest moment aproximativ 5.800 de cereri pentru vot la sectii de votare din diaspora si aproape 5.300 pentru vot prin corespondenta.

Inscrierile pe site-ul Autoritatii Electorale Permanente au inceput la 28 iulie, iar in doua saptamani s-au inregistrat circa 10.000 de alegatori. Un numar nesatisfacator, in opinia presedintelui AEP, in conditiile in care in afara granitelor se estimeaza ca ar fi 5 milioane de romani. La alegerile europarlamentare din 26 mai au votat in diaspora peste 380.000 de romani si multi altii s-au plans ca nu au putut sa-si exercite acest drept din cauza cozilor.

Citeste si :  Facebook anunta noi instrumente de combatere a "ingerintelor" la alegerile europene

Daca se pastreaza acelasi ritm de inregistrare pentru votul din diaspora inseamna ca la alegerile prezidentiale din noiembrie vom avea parte de aceleasi cozi, se plange presedintele AEP.

Termenul-limita pentru inregistrare este 11 septembrie si aceasta este singura modalitate de a evita aglomeratia din sectiile de vot.

E important de stiut ca un alegator din diaspora nu poate opta pentru ambele variante – vot prin corespondenta si vot la sectia de votare – astfel ca odata ce o persoana s-a inregistrat pentru votul la sectia de votare, spre exemplu, dupa care decide sa se inregistreze si pentru votul prin corespondenta, prima optiune va fi anulata.

Citeste si :  PNL: Campania de strangeri semnaturi pentru alegerile prezidentiale incepe pe 10 august

Romanii care in acest moment se inregistreaza pentru votul in strainatate, insa la alegerile prezidentiale vor fi in tara vor putea sa voteze in Romania, dar vor fi trecuti pe liste suplimentare.

Votul prin corespondenta, popularizat prin pliante la vami
Romanii din diaspora nu par interesati sa se inscrie sa voteze pentru alegerile prezidentiale. Sau poate ca nu stiu ca ar trebui sa faca acest lucru, drept urmare mai multi voluntari s-au gandit sa ii informeze.

Citeste si :  Președintele Iohannis, primul pe buletinul de vot la alegerile din 10 noiembrie

Ca sa ii scape de chinul alegerilor anterioare, in care au stat in coada ore in sir la consulate fara sa poata vota, mai multi tineri s-au gandit la o solutie pentru romanii din diaspora. Au distribuit la mai multe puncte de trecere de frontiera si aeroporturi pliante despre inscrierea pentru votul prin corespondenta. Actiunea se desfasoara in mai multe puncte de frontiera din tara.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.