Topul mitei in spitalele din Romania! Unde s-a dat de cele mai multe ori spaga in 2019!

0
83

Clasamentul a fost realizat prin tehnici de regrupare si centralizare a datelor obtinute prin intermediul mecanismului de feedback, realizandu-se in urma prelucrarii noi informatii agregate si sintetizate.

Anti-Bribery Synergy a publicat prima sinteza a unui indicator utilizat in vederea monitorizarii performantelor operationale in domeniul prevenirii si combaterii mitei in spitalele din Romania.

Pacientii au fost rugati sa raspunda la urmatoarea intrebare: ”Vi s-au solicitat bani sau atentii catre medici sau asistente?”

Analizand primele pozitii ale topului spitalelor in care se da cea mai mare spaga din Romania constatam ca unitatile sanitare din capitala sunt fruntase. Sapte din primele 10 pozitii ale clasamentului sunt ocupate de spitalele din Bucuresti, la care se adauga Spitalul Judetean de Urgenta Braila pe locul doi, Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti pe pozitia a noua, iar locul zece este ocupat de Spitalul Judetean Arges.

Citeste si :  Alerta! S-a descoperit un nou efect secundar al Paracetamolului

SPITALUL UNIVERSITAR DE URGENTA – Bucuresti(B) 153 au spus ca da

SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA BRAILA – Braila(BR) 147 au spus ca da

SPITALUL CLINIC DE URGENTA SF IOAN – Bucuresti(B) 98

SPITALUL CLINIC FILANTROPIA – Bucuresti(B) 95

INSTITUTUL DE BOLI INFECTIOASE „Dr. MATEI BALS” – Bucuresti(B) 91

INSTITUTUL CLINIC FUNDENI – Bucuresti(B) 87

INSTITUTUL ONCOLOGIC PROF DR AL TRESTIOREANU – Bucuresti(B) 83

INSTITUTUL NATIONAL PENTRU SANATATEA MAMEI SI COPILULUI ALLESANDRESCU RUSESCU – Bucuresti(B) 80

SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA PLOIESTI – Ploiesti(PH) 71

Citeste si :  Video : O tornada uriasa a lovit la Drajna, in Calarasi !

SPITALUL JUDETEAN ARGES (PITESTI) – Pitesti(AG) 59

In Spitalele din Oltenia, spaga este pe picior de plecare. Numarul celor carora li s-au cerut mici atentii sau chiar bani este in scadere dupa cum reiese din sondajul de fata:

45 din pacientii intervievati au recunoscut ca in SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA DROBETA TURNU SEVERIN – Drobeta-Turnu Severin(MH) li s-au solicitat bani sau atentii de catre medici sau asistente.

SPITALUL CLINIC MUNICIPAL FILANTROPIA CRAIOVA – Craiova(DJ) a fost ”reclamat” de 43 de pacienti, in timp ce doar 41 de olteni au raspuns afirmativ la intrebarea din sondaj cu privire la personalul din SPITALUL JUDETEAN SLATINA – Slatina(OT).

Citeste si :  Dragnea primeste lovitura de gratie de la Bruxelles ! Dancila s-a inteles cu Timmermans, recomandarile MCV vor fi puse in aplicare!

Judetul Dolj se regaseste in clasament si cu SPITALUL CLINIC DE BOLI INFECTIOASE SI PNEUMOFTIZIOLOGIE „VICTOR BABES” CRAIOVA NR.3 – Craiova(DJ) unde unui numar de 17 pacienti li s-au solicitat mici atentii. Clasamentul unitatilor medicale doljene este completat de SPITALUL CLINIC DE NEUROPSIHIATRIE CRAIOVA – Craiova(DJ) acolo unde 16 au reclamat.

Cu un numar de 14 sesezari, SPITALUL MUNICIPAL CAMPULUNG – Campulung(AG) completeaza topul spitalelor din oltenia.

Nici in SPITALUL MUNICIPAL CARACAL – Caracal(OT) spaga nu a fost desfintata in totalitate. Aici, 11 pacienti au nominalizat Spitalul din Caracal ca fiind locul in care asistentii sau medicii solicita spaga.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.