„Tosca”, spectacol grandios la Craiova

0
461
„Tosca”, spectacol grandios la Craiova
„Tosca”, spectacol grandios la Craiova

Evenimentul organizat de Opera Romana Craiova in cadrul Zilelor Municipiului Craiova transforma Cetatea Baniei in capitala spectacolului de opera, reprezentatia avand o amploare fara precedent.

Dupa memorabilele spectacole in aer liber, „Carmina Burana” (2014) si „Carmen – Rock Version” (2016), Opera Romana Craiova ofera publicului si in acest an, in cadrul Zilelor Municipiului Craiova, un eveniment de exceptie: „Tosca” de Giacomo Puccini, miercuri, 6 iunie 2018, de la ora 21.00, in Parcul Nicolae Romanescu.

Solisti de inalta clasa

Evenimentul muzical va aduce in Banie solisti de prim rang in arta lirica la nivel mondial, protagonistii fiind celebrul tenor Ramón Vargas (Mario Cavaradossi), soprana Joanna Parisi (Floria Tosca) si baritonul Alberto Gazale (Baronul Scarpia), conducerea muzicala fiindu-i incredintata maestrului Walter Attanasi. Spectacolul se bucura si de prezenta basului rus Stanislav Chernenkov (Cesare Angelotti), a baritonului italian Alberto Benini (Sciaronne) si a artistilor craioveni: Ioan Cherata (Sagrestano), Florin Ormenisan (Spoletta) si Victor Dimieru (Temnicerul), alaturi de Orchestra si Corul Operei Romane Craiova.

Citeste si :  MONUMENTELE ISTORICE ÎȘI RECAPĂTĂ STRĂLUCIREA, CU AJUTORUL CNI

„Tosca”, spectacol grandios la Craiova 1

Sub semnul spectaculosului

Spectacolul regizat de Antoniu Zamfir, managerul Operei Romane Craiova, cu o scenografie semnata de Rasvan Draganescu, va oferi iubitorilor muzicii prilejul de a asculta o capodopera interpretata de nume de rezonanta ale artei lirice internationale, dar va fi si o reprezentatie conceputa sub semnul spectaculosului.

Opera „Tosca” va fi prezentata pe trei scene amenajate in Parcul Nicolae Romanescu, cu un decor care incorporeaza Podul suspendat, dar care va contine si proiectii 3D/videomapping create special pentru eveniment.

Citeste si :  CRAIOVA JAZZ, ROCK & POP FESTIVAL - ediția a V-a

Cunoscut drept cea mai mare zona verde urbana din Romania, Parcul Nicolae Romanescu din Craiova este pentru prima data gazda unui spectacol de opera. La evenimentul in aer liber de o amploare fara precedent sunt asteptati mii de oameni, publicul avand la dispozitie si o zona VIP cu aproximativ 400 de scaune, dar si locuri speciale in barci.
Opera din Banie incheie astfel in forta stagiunea 2017-2018, o stagiune care a inceput prin editia jubiliara a Festivalului International „Elena Teodorini”, cu un eveniment cultural extraordinar organizat cu sprijinul Primariei Municipiului Craiova si al Consiliului Local Craiova.
Mai multe informatii la www.operacraiova.ro sau www.facebook.com/operacraiova

Citeste si :  DJ Snake, Jason Derulo, Afrojack, Luis Fonsi, Clean Bandit, și mulți alții, pe scena marelui festival IntenCity

Rezervarile pot fi facute la numarul de telefon 0351.442.471, la adresa de e-mail [email protected] sau pe pagina www.operacraiova.ro.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.