Alegeri Prezidentiale.Tot ce trebuie sa stii despre alegerea presedintelui!

0
386

Alegerile pentru Presedintia Romaniei vor avea loc in aceasta duminica, in data de 10 noiembrie 2019. In care niciunul dintre cei 14 candidati la alegerile prezidentiale din 2019 nu va intruni 50+1% voturilor exprimate de romani, se va organiza un al doilea tur de scrutin. Al doilea tur al alegerilor prezidentiale 2019 va avea loc in data de 24 noiembrie 2019.

9 noiembrie 2019

UPDATE 20.00 Maine, la ora 07.00, se deschid urnele si in Romania. Pana una-alta, ultimele ore de campanie au fost cel putin ciudate. Daca unul dintre candidati a fost pierdut si gasit rugandu-se la Putna, Alexandru Cumpanasu s-a folosit in o data de tragedia de la Caracal pentru a obtine atentia si voturile romanilor. Acesta a anuntat, in direct la Antena 3, ca Luiza Melencu ar fi in viata, in Italia.

Este record de prezenta la vot in diaspora, la alegerile prezidentiale, arata datele oficiale.

MAI anunta ca 37.000 de angajati au fost mobilizati pentru ziua votului

Presedintele Autoritatii Electorale Permanente este nemultumit de votul prin corespondenta si il considera „un esec”.
Votul in diaspora la alegerile prezidentiale a inceput, in noaptea de joi spre vineri, in Noua Zeelanda si Australia, dar majoritatea sectiilor de votare se deschid in cursul zilei de vineri. Romanii din diaspora au la dispozitie trei zile pentru a putea vota, dar si 835 de sectii de votare, aproape dublu fata de alegerile europarlamentare. Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) anunta ca peste 715.000 de romani cu drept de vot traiesc in strainatate, cei mai multi in Republica Moldova si Germania.

Votul la alegerile prezidentiale de duminica va incepe la ora 7 dimineata. Urnele se vor inchide in aceeasi zi. Aceasta situatie este valabila pentru romanii care isi exprima dreptul la vot pe teritoriul Romaniei.

Romanii din diaspora vor putea vota si in zilele de vineri si sambata – adica in datele de 8 si 9 noiembrie 2019. Vineri urnele se deschid la ora 12 si se inchid la ora 21.00. Sambata, in schimb, votarea incepe de dimineata, de la ora 7, si se incheie la ora locala 21.

Potrivit Legii 370/2004, alegatorii romani care se afla in sediile sectiilor de vot la ora 21, precum si cei care se afla la rand in afara sediului sectiei de votare, isi pot exercita dreptul la vot pana la ora 23.59.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.