Tot mai multe şcoli din ţară se închid din cauza frigului, nu a coronovirusului

0
310

Vremea anormal de rece pentru această perioadă a închis tot mai multe şcoli din ţară. Temperaturile scăzute din clase i-a trimis pe elevi acasă. Aceştia vor face o perioadă cursuri online din cauza frigului, nu a pandemiei, aşa cum ne-am fi aşteptat.

Tot mai multe şcoli se închid din cauza frigului. Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş anunţă că din cauza temperaturilor scăzute, elevi din patru şcoli vor face o perioadă cursuri online. Este vorba despre Liceul „Grigore Moisil”, Colegiul „Ana Aslan”, Liceul de Arte și școlile generale nr. 16 și nr. 19 din Timișoara.

„Temperatura medie în sălile de curs este sub 20 de grade. La cele patru școli, 4.947 de elevi din 189 de clase vor învăța on-line. Am raportat acest lucru și ministerului (n.r. – Educației) pentru că nu numai noi ne confruntăm cu lipsa infrastructurii și a resurselor. Nu e o noutate, sutem obișnuiți ca în octombrie să se întâmple acest lucru, dar nu este normal, am mai tras semnale de alarmă. Trebuie să arătăm măcar în al 100-lea ceas că ne pasă de educație.

Am discutat cu autoritățile publice locale, avem întâlniri din martie. De luni s-au făcut probe de către toate punctele termice din oraș, temperatura este scăzută pentru că durează încărcarea instalației. Situația durează de zeci de ani, suntem obișnuiți să înfruntăm frigul când se schimbă anotimpul. Ne-am dori ca agentul termic să revină cu o temperatură mult mai mare și să reluăm cursurile în clase. Există părinți care ar vrea să țină copiii acasă din cauza pandemiei, alții care ar vrea să îi ducă la școală”, a spus inspectorul școlar general al județului Timiș, potrivit pressalert.ro. 

„E trist ce se întâmplă la Deva anului 2021! Ce vedeți mai jos e mesajul transmis părinților de către educatoarea copiilor lor, copii care frecventează una dintre grădinițele din municipiul Deva. De luni se închide grădinița din cauza lipsei căldurii! De fapt, închiderea e doar de procedură, pentru că cei mai mulți dintre copii fuseseră oricum retrași de părinți, majoritarea fiind răciți. Vorbim despre copii cu vârste cuprinse între 3 și 5 ani, copii care trebuie să stea acasă.

Acest lucru produce necazuri foarte mari părinților, pentru că nu toți au bunici disponibili să stea cu copiii, nici nu au toți bani să plătească pe cineva să stea cu copiii. Cum se vor descurca părinții? (…)  Nu pot să nu mă întreb care e gradul de suportabilitate al deveanului, până unde e dispus să înghită. Cred că e egal cu media nației, pentru că a înghiți tot ceea ce se întâmplă acum cu țara e din același film cu ce se întâmplă cu Deva”, a scris Alin Amititeloaie, miercuri, pe contul de Facebook.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.