Toti porcii din comunele Teasc si Gighera, sacrificati din cauza pestei porcine

0
115

Autoritatile au inceput, marti, sacrificarea tuturor porcilor din comuna doljeana Teasc, iar miercuri va incepe uciderea porcilor si in cele trei sate ale comunei Gighera (Zaval, Gighera, Nedeia), localitati in care au fost identificate mai multe focare de pesta porcina.

Prefectul judetului Dolj, Narcis Purcarescu, a declarat, pentru AGERPRES, ca sacrificarea porcilor se face in baza unei hotarari a Comitetul judetean pentru situatii de urgenta.

“Azi (marti, n.red.) am inceput sacrificarea tuturor porcilor din Teasc, iar de maine, tot prin aceeasi hotarare a Comitetul judetean pentru situatii de urgenta, incepem in satul Nedeia, comuna Gighera, pentru ca boala a avut o evolutie extraordinara: in trei saptamani am identificat noi focare de pesta porcina in Bechet, Ostroveni, Zaval, Gighera, Nedeia, Macesu de Jos, Macesu de Sus, Carna. Nu mai vorbim de Teasc care a fost prima localitate unde am identificat focare de pesta porcina, iar boala a evoluat extraordinar de rapid”, a declarat Purcarescu.

Potrivit sursei citate, la ultima inventariere, la Teasc mai erau pana in 300 de porci, iar in satele Zaval, Gighera, Nedeia, circa 1.000 de animale. In ceea ce priveste situatia din comuna Ostroveni, prefectul judetului Dolj a afirmat ca aici a fost identificat un singur focar, iar dupa lichidarea acestuia nu a mai aparut niciun caz nou, insa au fost identificare noi focare de pesta in comunele Macesu de Jos, Macesu de Sus si Carna.

Lasa un comentariu aici !
Citeste si :  Fotbal : FC U Craiova castiga partida de la Bechet si continua drumul spre promovare ! Stiinta Danubius Bechet -FC U Craiova 1-4

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.