Toti soferii trebuie sa stie ! Ce se intampla cu amenzile rutiere din Romania

0
115

Schimbari importante cu privire la amenzile rutiere primite de soferii din Romania. Un proiect deosebit de important a fost adoptat recent tacit de Senat. Astfel, soferii vor putea face o serie de contestatii care pana in prezent nu erau posibile.

Schimbari importante pentru soferii care incalca regulile de circulatie intr-un alt judet decat cel in care locuiesc. Astfel, acestia vor putea sa conteste amenda primita, dar si alte sanctiuni, cum ar fi suspendarea permisului auto, la judecatoria din localitatea de domiciliu sau de care apartine acea localitate, nu acolo unde a fost constatata contraventia.

Atentie, constatia se va putea face in aceeasi perioada ca in prezent, respectiv in cel mult 15 zile de la data in care soferul afla de sanctiune. „Impotriva procesului verbal de constatare a contraventiilor se poate depune plangere, in termen de 15 zile de la comunicare, la judecatoria in a carei raza de competenta isi are domiciliul sau sediul, dupa caz, contravenientul, daca acesta este pe teritoriul Romaniei”, se precizeaza in noul proiect adoptat tacit de Senat.

Citeste si :  Efect al Brexitului : Masinile cu volan pe dreapta, interzise in Romania!

Noile modificari sunt cuprinse intr-un proiect de act normativ adoptat tacit la Senat. Astfel, propunerea legislativa pentru modificarea art.118 alin.(1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului Romaniei nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice si al art.32 alin.(1) din Ordonanta nr.2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor vizeaza schimbarea modului in care soferii sanctionati in alt judet decat cel de domiciliu vor putea sa conteste sanctiunile primite.

Documentul are nevoie, pentru a se putea aplica, de adoptare la Camera Deputatilor, de semnatura presedintelui statului si de publicarea in Monitorul Oficial.

Citeste si :  Premierul Ludovic Orban, despre scandalul penal de la Unifarm: Nici eu si nici alti colegi de-ai mei n-am avut informatii de proceduri ilegale

In prezent, cei ce vor sa conteste o amenda primita pentru incalcarea legislatiei rutiere trebuie sa se adreseze judecatoriei “in a carei raza de competenta a fost constatata fapta”.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.