Tradeaza USR Craiova alegatorii ?? Va prezentam amendamentele trimise de consilierii locali USR , PNL si PSD

0
476

Maine are loc o noua sedinta online a Consiliului Local al Municipiului Craiova.

In articolul precedent am prezentat toate proiectele aflate pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local al Municipiului Craiova. 

Primul punct vizeaza toti locuitorii acestui oras . Este vorba despre Aprobarea impozitelor și taxelor locale, pentru anul 2022.

Din pacate pandemia a afectat foarte mult veniturile populatiei cu toate acestea  Consilierii USR Craiova propun o serie de majorari .

Nu stim cat o sa dureze aceasta criza sanitara dar se pare ca nu conteaza pentru cei de la USR..
USR propune o creștere până la 1,3 % de la 0,2% cât este actual.
Pentru cei care au spații în Centrul Vechi, de asemenea vor exista anumite creșteri de impozite, la anumite spații.
PSD propune creșterea taxelor de parcare prin SMS.
Proiect de hotărâre privind aprobarea impozitelor și taxelor locale, pentru anul 2022 se regaseste aici -> link Proiect de hotărâre privind aprobarea impozitelor și taxelor locale, pentru anul 2022

 

Va prezentam amendamentele trimise de consilierii locali USR , PNL si PSD:

AMENDAMENT 1 PENTRU PCT. 1 – EDUARD CIRCEAG SI LUCIAN SAULEANU (USR),MODIFICAREA PRIN COMPLETAREA ANEXEI NR 1 – PUNCTULUI I.B) CU COTA ADIȚIONALĂ DE 50% LA IMPOZITUL/TAXĂ PE CLĂDIRILE NEREZIDENȚIALE AFLATE ÎN PROPRIETATEA PERSOANELOR FIZICE ȘI JURIDICE,CLĂDIRI NEREZIDENȚIALE CARE SE AFLĂ ÎN ZONA PILOT – “LIPSCĂNIA CRAIOVEI” DEFINITĂ PRIN PLANUL URBANISTIC ZONAL APROBAT PRIN HCL 284/30.10.2008,CARE NU RESPECTĂ PREVEDERILE REGULAMENTULUI LOCAL DE URBANISM – ART.8 CU PRIVIRE LA ASPECTUL EXTERIOR AL CLADIRILOR DIN CAPITOLUL II 3.3 DISPOZITII PARTICULARE PENTRU UNITATILE TERITORIALE DE REFERINTA (UTR ),CU PRIVIRE LA FIECARE UTR.,MAJORAREA SE APLICĂ ÎNCEPÂND CU ANUL URMĂTOR CONSTATĂRII.,ÎN CAZUL CUMULĂRII MAI MULTOR COTE ADIȚIONALE AFERENTE ACELUIAȘI TIP DE IMPOZIT SE VA APLICA O COTĂ CUMULATĂ DE MAXIM 50% CONFORM PREVEDERILOR ART. 489 DIN LEGEA 227/2015 PRIVIND CODUL FISCAL.”

AMENDAMENT 2 PENTRU PCT. 1 – CEZAR DRAGOESCU (USR),CU PRIVIRE LA PROIECTUL DE HOTĂRÂRE PRIVIND STABILIREA ŞI APROBAREA IMPOZITELOR ŞI TAXELOR LOCALE,PE ANUL 2022,AVÂND ÎN VEDERE PREVEDERILE ART.138 ALIN.12 DIN ORDONANŢA DE URGENŢĂ A GUVERNULUI NR.57/2019 PRIVIND CODUL ADMINISTRATIV,CU MODIFICĂRILE ȘI COMPLETĂRILE ULTERIOARE,SE PROPUNE URMĂTORUL AMENDAMENT LA ANEXA NR.1,PARTE INTEGRANTĂ DIN PROIECTUL DE HOTĂRÂRE,CARE CONŢINE NIVELUL COTELOR,VALORILE IMPOZABILE,NIVELURILE IMPOZITELOR ŞI TAXELOR LOCALE CARE SE STABILESC,AJUSTEAZĂ DE CĂTRE CONSILIUL LOCAL:,I.

A) COTA IMPOZITULUI PE CLĂDIRILE NEREZIDENŢIALE AFLATE ÎN PROPRIETATEA PERSOANELOR FIZICE: COTELE STABILITE PRIN CODUL FISCAL – 0,2% – 1,3%,COTA PROPUSĂ PRIN PROIECTUL DE HOTĂRÂRE – 0,7%,AMENDAMENT – 1,3%,

B) COTA ADIŢIONALĂ LA IMPOZITUL/TAXA PE CLĂDIRILE NEREZIDENŢIALE AFLATE ÎN PROPRIETATEA PERSOANELOR JURIDICE: COTELE STABILITE PRIN CODUL FISCAL – MAXIM 50% FAŢĂ DE NIVELURILE MAXIME STABILTE DE CODUL FISCAL,COTA PROPUSĂ PRIN PROIECTUL DE HOTĂRÂRE – 20%,AMENDAMENT 10%

AMENDAMENT 3 LA PCT. 1 – TEODOR SAS (PNL) ,

1. COTA IMPOZITULUI PE CLĂDIRI,PENTRU CLĂDIRILE REZIDENŢIALE ŞI CLĂDIRILE ANEXĂ,AFLATE ÎN PROPRIETATEA PERSOANELOR FIZICE,PREVĂZUTĂ LA ART.457 ALIN.(1) DIN LEGEA NR.227/2015 PRIVIND CODUL FISCAL,COTA STABILITA PENTRU ANUL 2022 SA FIE 0.08%,EGALA CU COTA APROBATA IN ANUL 2021,

2. NIVELUL IMPOZITULUI/TAXEI PE TEREN PE HECTAR PENTRU TERENURILE SITUATE ÎN INTRAVILANUL MUNICIPIULUI CRAIOVA,ÎNREGISTRATE ÎN REGISTRUL AGRICOL LA CATEGORIA DE FOLOSINŢĂ TERENURI CU CONSTRUCŢII,PREVĂZUT LA ART.465 ALIN.(2) DIN LEGEA NR.227/2015 PRIVIND CODUL FISCAL,INDEXATE CU RATA INFLAŢIEI ESTE DE 2,6 %,POTRIVIT DATELOR PUBLICATE PE SITE-UL MINISTERULUI FINANŢELOR PUBLICE,CONFORM ART.491 DIN LEGEA NR.227/2015 PRIVIND CODUL FISCAL,NIVELURILE IMPOZITULUI/TAXEI PROPUSE PENTRU ANUL 2022 SA FIE EGALE CU NIVELURILE IMPOZITULUI/TAXEI APROBATE PENTRU ANUL 2021,RESPECTIV:

– ZONA A : 9459 LEI/HA,
– ZONA B : 7151 LEI/HA,
– ZONA C : 4893 LEI/HA,
– ZONA D : 2324 LEI/HA.

AMENDAMENT 4 LA PCT. 1 – COSMIN TEODORESCU,LA CAPITOLUL: „REDUCERI DE LA PLATA IMPOZITULUI/TAXEI PE CLĂDIRI”,REDUCEREA CU 30% DE LA PLATA A IMPOZITULUI/TAXEI PENTRU CLĂDIREA FOLOSITĂ CA DOMICILIU,AFLATĂ ÎN PROPRIETATEA SAU COPROPRIETATEA PERSOANELOR ALE CĂROR VENITURI LUNARE SUNT MAI MICI DECÂT SALARIUL MINIM BRUT PE ȚARĂ ORI CONSTAU ÎN EXCLUSIVITATE DIN INDEMNIZAȚIE DE ȘOMAJ SAU AJUTOR SOCIAL,PREVĂZUTE LA ART. 456 ALIN. 2 LIT. K DIN LEGEA NR. 227/2015 PRIVIND CODUL FISCAL.

AMENDAMENT 5 LA PCT.1 – GRUPUL PSD – AVÂND ÎN VEDERE PREVEDERILE ARTICOLUL 138 ALINEATUL (12) DIN O.U.G 57/2019 PRIVIND CODUL ADMINISTRATIV,SE PROPUNE URMĂTORUL AMENDAMENT LA ANEXA NR. 2,PARTE INTEGRANTĂ DIN PROIECTUL DE HOTĂRÂRE,CARE CONȚINE NIVELURILE ALTOR TAXE LOCALE CARE SE STABILESC,AJUSTEAZĂ DE CĂTRE CONSILIUL LOCAL:

PCT. 19 DIN ANEXA NR. 2 TAXA PENTRU PARCAREA CURENTĂ PE DOMENIUL PUBLIC AL MUNICIPIULUI CRAIOVA,CU EXCEPȚIA PARCĂRILOR CU PLATĂ PRIN SMS,EXISTENT: 46 LEI/AN,PROPUNERE: 70 LEI/AN,CU EXCEPTIA MASINILOR FULL ELECTRICE PENTRU CARE PROPUNEREA ESTE DE 11 LEI/AN IAR PENTRU MASINILE HYBRID PROPUNEREA ESTE DE 23 LEI/AN.,

PCT. 21 DIN ANEXA NR. 2 TAXA PENTRU PARCAREA OCAZIONALĂ PE DOMENIUL PUBLIC AL MUNICIPIULUI CRAIOVA,CU PLATA PRIN SMS,EXISTENT:1 LEU / ZI,PROPUNERE: 1 LEU / ZI,EXISTENT: 13 LEI/LUNĂ,PROPUNERE: 20 LEI/LUNĂ

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.