Traficant craiovean, capturat in Brasov

0
131

Traficant craiovean, capturat in Brasov 1La data de 12 septembrie a.c., politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Brasov cu sprijinul Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Brasov, au efectuat trei perchezitii domiciliare, pe raza municipiului Brasov si a comunei Dumbravita, la resedinta si casa de vacanta ale unui barbat, in varsta 40 de ani, din Craiova, care locuieste fara forme legale in Brasov..
In urma perchezitiilor efectuate, au fost descoperite, doua culturi “indoor” de cannabis, cu 53 de plante aflate in diferite stadii de dezvoltare, 130 g. cannabis, resturi vegetale si inflorescente, fertilizanti si instalatii necesare intretinerii culturii.

Citeste si :  Presedintele Klaus Iohannis : Cer Guvernului sa uite de referendumuri absurde. Presedintele anunta o noua majoritate!

Totodata, politistii au confirmat gasirea sumei de 3050 euro, despre care exista indicii ca ar proveni din comercializarea acestor substante, asupra careia s-a luat masura instituirii sechestrului asigurator.

Cel in cauza este banuit ca, in perioada aprilie – septembrie 2018, ar fi infiintat si ingrijit respectivele culturi de cannabis.

Individul a fost retinut pentru 24 de ore, iar ulterior instanta a dispus arestarea preventiva a acestuia, 30 de zile, pentru detinere, consum si trafic de droguri.
Cercetarile sunt continuate de politistii specializati in combaterea criminalitati organizate, pentru stabilirea intregii activitati infractionale a barbatului.

Infractiunea de trafic de droguri este reglementata in art. 2 din Legea nr. 143/2000, alaturi de alte infractiuni, dintre care cele mai importante sunt traficul international de droguri si detinerea de droguri pentru consum propriu.

Citeste si :  Mii de amenzi în valoare de milioane de lei date de oamenii legii in doar 24 de ore

Potrivit articolului, „ cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea in vanzare, vanzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, detinerea ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de risc, fara drept, se pedepsesc cu inchisoare de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi. Daca faptele prevazute au ca obiect, droguri de mare risc, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 12 ani si interzicerea unor drepturi”.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.