Tramvaiele noi … o telenovela de succes !

0
153

La inceput au spus ca au facut imprumut la BERD pentru a achizitiona 17 tramvaie, apoi Administratia PSD sa explice craiovenilor ca doresc sa le achizitioneze prin fonduri europene . Insa telenovela tramvaielor noi continua sub o alta forma de aceasta data : NU SE GASESC CONSTRUCTORI .

Primaria Craiova a semnat un contract cu Ministerul Dezvoltarii dar inca o surpriza ! Nimeni nu a dorit sa furnizeze tramvaiele . Nici o oferta concreta nu a fost primit de Primaria Craiova .

Cluj,Oradea si alte orase nu au avut asemenea probleme dar la Craiova orice se poate ..

Mihail Genoiu a iesit intr-o conferinta de presa sa explice situatia tramvaielor dar avem o singura incertitudine : se gasesc acum constructori ?

„La contractul de peste 44 milionae de euro, in parteneriat cu Ministerul Dezvoltarii, care vizeaza cele 17 tramvaie, cu toate ca in perioada de licitatie au fost 11 firme care s-au interesat, se pare ca la final nu a mai fost nimeni interesat. Nu s-a depus nicio oferta. Miercuri, am fost la Ministerul Dezvoltarii si am analizat aceste probleme. Se pare ca sunt doua aspecte. Unul dintre ele se refera la faptul ca banii alocati pe aceste axe la nivel european, sunt mult mai multi decat capacitatile de productie ale fabricilor din Europa. A doua problema, care nu mai tine de nimeni, este cuplarea pe dimensiunile tramvaielor pentru ca sunt mai multe game si fiecare producator are o anumita. Noi am solicitat o gama si poate si aici este o necorelare. Vom vedea. S-au stabilit urmatorii pasi: saptamana viitoare se va reincarca in sistem caietul de sarcini, in forma in care a fost conceput; trei saptamani va fi in consultare publica, cei interesati pot trimite in scris problemele pe care le intampina; toate problemele vor fi preluate si analizate si cele mai importante vor fi prinse intr-un act aditional la caietul de sarcini, astfel incat sa nu fie considerata o modificare subsantiala si sa poata sa continue licitatia. Caietul de sarcini se va modifica din mers. Este cea mai rapida varianta. Lucru cert este ca acest contract nu se va pierde, important fiind sa scoatem un termen de livrare cat mai bun din aceasta licitatie”, a explicat Mihail Genoiu , Primarul Craiovei .

Pana atunci craiovenii se plimba cu tramvaiele existente care au primit fiecare o colantare in valoare de 10.000 de euro si putem sa ne aducem aminte odata cu revederea lor de proiectul ratat si anume Capitala Europeana a Culturii 2021.

Lasa un comentariu aici !

Da o stea articolului !

0 / 3 Privacy Policy

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.