Home » Actualitate » Actualitate Craiova » Transparency International Romania pregateste: Programul pilot, in Dolj, pentru antreprenorii locali

Transparency International Romania pregateste: Programul pilot, in Dolj, pentru antreprenorii locali

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Victor Alistar, director executiv al Transparency International Romania, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, că Doljul va fi primul judeţ din ţară în care ONG-ul pe care îl conduce va începe implementarea, cu ajutorul mediului de afaceri, a două programe concrete. Este vorba despre un sistem de asigurare a standardelor în afaceri şi crearea unui mecanism-pilot care să crească investiţiile prin implicarea comunităţii în soluţionarea nevoilor şi monitorizarea implementării lor. Alistar a mai precizat că România, deşi face progrese evidente în lupta anticorupţie, este totuşi la coada clasamentului european în privinţa Indicelui de Percepţie a Corupţiei. Iar o responsabilizare a celor din lumea afacerilor este un deziderat tot mai actual, pe fondul unor scandaluri de corupţie ce încă ţin România într-o zonă gri a investiţiilor de anvergură.

 Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din cadrul Universităţii din Craiova a găzduit, ieri, o conferinţă de presă la care au participat Victor Alistar, din partea Transparency International România, Bogdan Ţene – avocat în cadrul Societăţii de avocatură Săuleanu şi asociaţii, şi Gabriel Vlăduţ, din partea mediului de afaceri doljean.

Victor Alistar a precizat că Doljul va cunoaşte în următoarea perioadă beneficiile implementării declaraţiilor de principii în afaceri şi a unui cod de etică prin care să se încurajeze libertatea de exprimare în companiile cu capital privat românesc. „Se pot face afaceri curate în România? Sigur că se pot face. Statul este unul dintre cei mai mari clienţi, oriunde în lume. Or, ideea nu este să-ţi restrângi activitatea, ci să faci ceva sigur, predictibil, transparent, care să-i consolideze reputaţia. Au fost cazuri când două firme nu au fost de acord să cuprindă comisioanele în raporturile lor comerciale. Şi au renunţat la a mai semna contractul. Cine a pierdut? Nimeni. Au câştigat mult mai mult, prin faptul că au ştiut să-şi apere şi dezvolte reputaţia”, a precizat Victor Alistar director executiv al Transparency International România.

Craiova are un potenţial foarte mare de dezvoltare, a mai opinat Alistar. Şi a adus ca argumente existenţa unui aeroport foarte bine dotat, a unui centru universitar mare. În demersul său, desigur cu sprijinul oamenilor de afaceri din Dolj, Transparency International România vrea să ajungă la o standardizare a activităţii în sectorul afaceri, cu o analiză coerentă a laturii nonfinanciare. IT-iştii din Dolj au fost menţionaţi drept o sursă foarte valoroasă de a crea şi dezvolta o imagine benefică mediului de afaceri local.

afaceriLa rândul său, Gabriel Vlăduţ a afirmat că este o necesitate atragerea de investiţii în zonă. „Cei care se uită la noi vor să vadă parteneri de încredere. Suntem oare noi acei parteneri pe care îi caută? De aceea avem nevoie să implementăm standarde de integritate. Mai simplu spus: să facem ceea ce spunem şi să spunem ceea ce facem”, a concluzionat Gabriel Vlăduţ.

Proiectul-pilot care va fi lansat pentru antreprenorii locali din Dolj este mai mult decât necesar, afirma şi avocatul Bogdan Ţene, prin faptul că hăţişul legislativ, de multe ori, frânează dezvoltarea unei companii.

Să amintim că Transparency International Romania a derulat în ultimii 15 ani cele mai mari campanii naţionale de conştientizare pe tema corupţiei, parte a reuşitei acestor campanii fiind şi introducerea în limbajul comun a conceptului de integritate. Astfel de iniţiative trebuie continuate şi extinse, fiind parte a dezvoltării unei culturi sociale a integrităţii.


 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Fotbal : Duel de vis in Europa League! CS Universitatea Craiova – AC Milan

CS Universitatea și-a aflat adversara din Europa: AC Milan! Parcursul de excepție al echipei CS Universitatea în anii '80 a...

Închide