Home » Politica » Politica National » Traseele lui Dragnea in Brazilia: Clubul Fortaleza

Traseele lui Dragnea in Brazilia: Clubul Fortaleza

Traseele lui Dragnea in Brazilia: Clubul Fortaleza

RISE Project, împreună cu reporteri ai postului de televiziune Record TV, a doua cea mai mare rețea de televiziune din Brazilia, au documentat intrările și ieșirile lui Liviu Dragnea și ale apropiaților săi în țara de peste Atlantic. Am obținut indicativele zborurilor care i-au adus în Fortaleza, oraș din nord-estul Braziliei unde și-au desfășurat afacerile, numerele pașapoartelor folosite precum și datele și orele exacte când aceștia au trecut prin punctele de frontieră. Aceste informații aruncă o nouă lumină asupra activităților ascunse desfășurate de Dragnea și prietenii săi atât în Brazilia cât și în România.

Afacerile din Brazilia de pe urma cărora a beneficiat președintele PSD, Liviu Dragnea, au intrat în vizorul procurorilor din țara sud-americană. Aceștia suspectează o posibilă spălare de bani dar și alte infracțiuni în cazul investițiilor făcute pe numele prietenilor politicianului.

Zborul TP165, al companiei aeriene portugheze TAP, a aterizat pe aeroportul din Fortaleza, în seara zilei de 16 februarie 2009, în plină vară braziliană. La bord se aflau trei personaje care aveau să joace, în anii următori, roluri importante pe scena politică și economică din România: Liviu Dragnea, Costel Comana și Mugurel Gheorghiaș. Dragnea, șeful PSD, avea să fie condamnat pentru fraudă la referendum, dar și să devină unul dintre cei mai puternici politicieni din România. Comana urma să fie acuzat de către DNA de păgubirea bugetului public cu mari sume de bani și să sfârșească spânzurat în toaleta unui avion, iar Gheorghiaș avea de administrat, cel puțin pe hârtie, Tel Drum, firmă de pe urma căreia a beneficiat familia Dragnea și care a jonglat cu sute de milioane de euro, bani publici.

Politicianul a trecut primul prin filtrul de frontieră de pe aeroport la orele 19:30, în timp ce celorlalți doi le-au fost ștampilate pașapoartele o jumătate de oră mai târziu. Dragnea era la acea dată președintele Consiliului Județean Teleorman, avea dreptul la pașaport diplomatic iar acest voiaj a fost unul dintre primele în lunga serie de călătorii pe care le va face spre Fortaleza până în 2016.

2009 a fost un număr cu noroc pentru Liviu Dragnea. Acesta a devenit secretarul general al PSD, iar, în același an, la câteva luni după întoarcerea din Brazilia, Costel Comana, i-a completat în buzunar primul milion de euro, cumpărând de la politician mai multe terenuri pe care acesta le achiziționase la un preț mult mai mic. Tranzacțiile imobiliare dintre Comana și Dragnea au fost deja documentate de RISE și pot fi citite AICI. Tot în 2009, Tel Drum SA, companie românească cu acționari ascunși, se afla pe val, obținând contract după contract din bani publici. Mugurel Gheorghiaș, fost coleg de facultate și trupă rock cu Liviu Dragnea, era unul dintre administratorii la vedere ai companiei de banii căreia a beneficiat din plin familia Dragnea (detalii AICI). Și Costel Comana, prin firma sa de transport feroviar, Regiotrans, se scălda în bani publici. Regiotrans primise nu mai puțin de 13,5 milioane de euro subvenții de la stat, după ce, în anul anterior, 2008, recepționase alte 12,7 milioane de euro, tot cu titlu de subvenție.

Continuarea investigatiei aici

Sursa acestui articol Rise Project !

loading...
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

Ciurezu Marian Bogdan
De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Citește articolul precedent:
Ministrul Justitiei, ATAC fara precedent la DNA!

Ministrul Justitiei, atac fără precedent la DNA! Este prima dată când se întrevede comasarea DNA cu DIICOT! Ministrul Justitiei, Tudorel Toader,...

Închide