Trei autoturisme si o remorca cautate de autoritati, descoperite la frontiera

0
59

In acest sfarsit de saptamana, politistii de frontiera au descoperit patru autovehicule, trei autoturisme si o remorca, care figurau in bazele de date ca fiind furate sau cautate de catre autoritatile din Belgia, Marea Britanie, Austria si Danemarca. Autovehiculele, in valoare totala de aproximativ 200.000 lei, au fost indisponibilizate la sediile politiei de frontiera in vederea continuarii cercetarilor si dispunerii masurilor legale ce se impun.

Printre cele mai recente cazuri este cel al unui cetatean bulgar, in varsta de 47 de ani, care in data de 24.08.2019, s-a prezentat la Punctul de Trecere al Frontierei Ostrov pentru efectuarea formalitatilor de frontiera, conducand un autoturism marca BMW, inmatriculat in Belgia.

In urma verificarilor specifice, politistii de frontiera au constatat ca masina figureaza ca „bun cautat pentru confiscare“, alerta introdusa de autoritatile din Belgia.

Citeste si :  Sarbatoarea Poeziei – Festivalul Mondial De Poezie Mihai Eminescu , Editia A VI-A – 16-21 Septembrie 2018

In aceeasi zi, in jurul orei 21.30, s-a prezentat la Punctul de Trecere al Frontierei Calafat – I.T.P.F. Giurgiu pentru a efectua formalitatile de frontiera, cetateanul bulgar M.Y., in varsta de 44 de ani, la volanul unui autocamion, marca Man, ce tracta o semiremorca marca Lamberet, fabricata in anul 2008.

Cu ocazia controlului, politistii de frontiera au efectuat verificari suplimentare cu privire la mijlocul de transport in cauza, in urma carora au constatat ca semiremorca figureaza ca fiind „bun cautat pentru confiscare”, alerta introdusa de autoritatile din Danemarca, la data de 20.12.2018.

Fata de cele constatate, barbatul a declarat ca semiremorca nu ii apartine, el fiind angajatul unei firme de transport international si nu avea cunostinta despre faptul ca aceasta era cautata de autoritati.

Citeste si :  Bunuri in valoare de peste 300. 000 lei, susceptibile a fi contrafacute, confiscate de politistii de frontiera din Giurgiu si Calafat

In data de 23.08.2019, in jurul orei 16.30, la Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalitatile de frontiera, cetateanul roman O.I., in varsta de 29 de ani, la volanul unui autoturism marca BMW X1, fabricat in anul 2014.

In urma verificarilor suplimentare, lucratorii nostri au constatat ca autoturismul figureaza in bazele de date ca fiind bun cautat pentru confiscare, alerta introdusa de autoritatile din Marea Britanie.

Fata de cele constatate, barbatul a declarat ca a achizitionat autoturismul de la un cetatean roman si nu avea cunostinta despre faptul ca acesta ar fi fost cautat de autoritati.

In data de 23.08.2019, in jurul orei 17.40, la Punctul de Trecere al Frontierei Nadlac II – Csanadpalota s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera, pe sensul de iesire din tara, cetateanul roman M.R., in varsta de 19 ani, conducand un autoturism marca Audi, model A5.

Citeste si :  Carmen Iohannis, audiata la Parchetul General abia in luna mai. De ce trag de timp procurorii!

In urma verificarilor in bazele de date, s-a constatat ca autoturismul figureaza ca „bun cautat pentru confiscare“, alerta introdusa de autoritatile din Germania.

Fata de cele constatate, barbatul a declarat ca a imprumutat autoturismul de la un prieten, proprietarul masinii, pentru a se deplasa in Austria cu familia. Totodata, acesta a declarat ca nu avea cunostinta despre faptul ca autoturismul in cauza este cautat de autoritati.

In toate cazurile, politistii de frontiera efectueaza cercetari, iar autovehiculele, in valoare totala de peste 200.000 lei, au fost indisponibilizate la sediile structurilor teritoriale ale politiei de frontiera pana la finalizarea cercetarilor.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.