Trei firme de ridesharing sunt acuzate că au fentat taxe de 10 milioane de euro

0
260

Trei operatori economici din zona de ridesharing, care activau în Bucureşti şi Constanţa, s-au sustras de la plata unor taxe care au dus la crearea unui prejudiciu de 52 de milioane de lei în bugetul de stat, au descoperit inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF). Într-un comunicat, aceştia anunţă că vor fi sesizate organele de urmărire penală în vederea recuperării prejudiciului, conform observatornews .

“Inspectorii Direcţiei generale antifraudă fiscală (DGAF) desfăşoară permanent acţiuni de control antifraudă la nivel naţional, în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale în domeniul prestării serviciilor direct către populaţie, precum şi în alte domenii economice în care, ca urmare a analizelor de risc efectuate la nivelul instituţiei pe baza informaţiilor deţinute, au fost identificate fenomene de indisciplină financiară ori slabă conformare la declarare.

Astfel, în cazul a trei operatori economici din Bucureşti şi Constanţa care activează pe piaţa de transport alternativ de persoane, inspectorii DGAF au descoperit indicii temeinice conform cărora administratorii acestora s-au sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, prin diminuarea bazei de impunere privind impozitele şi taxele datorate bugetului general consolidat al statului, precum şi taxele datorate aferente sumelor de bani plătite către salariaţi.

Totodată, s-a constatat majorarea în mod ilegal a TVA deductibilă, prin înregistrarea în contabilitate a unor achiziţii de combustibili susceptibile a fi fictive. În toate aceste cauze vor fi sesizate organele de urmărire penală în vederea recuperării prejudiciului estimat cauzat bugetului de stat în cuantum de 52.060.388 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale”, se menţionează într-un comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, acţiunile de control vor continua în perioada următoare, iar DGAF recomandă tuturor operatorilor economici să fiscalizeze veniturile obţinute din activităţile desfăşurate.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.