Trenul deraiat da batai de cap autoritatilor. Nu se poate estima un interval de timp pentru redeschiderea circulației feroviare în zona respectivă.

0
371

În această noapte, ora 01:50, polițiștii Postului de Poliție Transporturi Feroviare Craiova au fost sesizați cu privire la faptul că mai multe vagoane din compunerea trenului de marfă nr.62322 ce circula pe ruta Târgu Jiu – Băneasa, au deraiat la intrarea în stația CF Leu, km feroviar 186+00. Nu s-au înregistrat victime, iar cercetările continuă.

Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii au stabilit faptul că, din totalul celor 35 de vagoane, 11 au deraiat, acestea fiind încărcate cu cereale, respectiv porumb. În acest moment magistrala feroviară 100 este închisă. “Mecanicul de tren, un bărbat de 58 de ani, din comuna Galicea Mare, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză, se continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul”, a precizat Cristian Grigorescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj .

Deputatul Daniel Gheba a mers la fata locului si a prezentat un scurt video pe reteaua de socializare.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că la această oră, traficul feroviar este în continuare restricționat pe relația Craiova – Caracal, din cauza unui incident feroviar în care este implicat un tren privat de marfă.

Reamintim că în jurul orei 01:30, la intrarea în stația CF Leu, peste macaze, 9 vagoane din compunerea unui tren privat de de marfă (Global Rail Solutions) au deraiat, iar alte 2 s-au răsturnat.

Urmare deraierii au fost avariate ambele fire de circulație, fir I Leu – Malu Mare și fir II Malu Mare – Leu.

Dat fiind faptul că a fost afectată linia CF pe o porțiune de 100 m pe firul I, pe o porțiune de 200 m pe firul II, au fost distruse 3 aparate de cale și a fost rupt un stâlp LC și având în vedere faptul că reparațiile pot fi efectuate doar după ridicarea vagoanelor deraiate, în prezent nu putem estima un interval de timp pentru redeschiderea circulației feroviare în zona respectivă.

La fața locului se află echipele de intervenție, care acționează și vor acționa pentru repunerea pe șină a vagoanelor deraiate, asigurarea gabaritului, remedierea defecțiunilor și repunerea sub tensiune a liniei de contact, cu umătoarele utilaje:

  • 2 macarale de mare tonaj pentru ridicarea vagoanelor;

  • 2 utilaje multifuncționale;

  • 1 drezină de linie care va asigura transportul materialelor pentru reîntregirea suprastructurii;

  • 2 drezine pantograf care vor acționa pentru repunerea tensiunii.

În acest moment circulația trenurilor se realizează cu tracțiune Diesel, pe rute alternative Craiova – Piatra Olt – Caracal (linie simplă neelectrificată) sau cu transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile CF Craiova – Caracal și retur, asigurată de SRCF Craiova.

Precizăm totodată faptul că, aceste măsuri adoptate pentru asigurarea continuității circulației feroviare, vor fi menținute până la finalizarea intervențiilor desfășurate de personalul feroviar de specialitate al SRCF Craiova în stația CF Leu.

Reamintim faptul că, evenimentul va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele deraierii.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor și îi asigură că personalul feroviar al SRCF Craiova va întreprinde toate demersurile necesare, astfel încât intervențiile din zona deraierii să se finalizeze în cel mai scurt timp, iar traficul feroviar să poată fi reluat în condiții de siguranță.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.