Home » Actualitate » National » Tribunalul Permanent de Arbitraj Institutionalizat : DEZBATEREA “INTERFERENTE INTRE ACTIVITATEA ARBITRILOR SI CEA A MEDIATORILOR”

Tribunalul Permanent de Arbitraj Institutionalizat : DEZBATEREA “INTERFERENTE INTRE ACTIVITATEA ARBITRILOR SI CEA A MEDIATORILOR”

Tribunalului Permanent de Arbitraj Institutionalizat

Dezbaterea “Interferenţe între activitatea arbitrilor şi cea a mediatorilor” organizată de Asociaţia de Arbitraj Instituţionalizat a reunit sâmbătă, 10 ianuarie 2018, arbitri, mediatori, avocaţi şi consilieri juridici.

La eveniment au mai fost prezenţi reprezentanţii unor instituţii publice printre care şi d-na Nedea Felicia – expert coordonator al Biroului Teritorial Constanţa al Avocatului Poporului.

Consiliul de Mediere a fost reprezentat la dezbatere de d-na mediator Anca Iacob.

Discuţiile au avut la bază lucrarea prezentată de d-na arbitru Rida Elena, în cadrul căreia au fost evidenţiate dispoziţii ale Legii 192/2006 privitoare la arbitraj, precum şi prevederi referioare la mediere incluse în Regulile de procedură ale Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituţionalizat.

Cei prezenţi au fost unanim de acord că cele două profesii trebuie să se susţină şi să evolueze împreună.

Citeste si :  Tribunalul Permanent de Arbitraj Institutionalizat Craiova

Pe timpul dezbaterilor d-na arbitru Rodica Vlaicu – preşedintele Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituţionalizat a arătat că în majoritatea cazurilor arbitrii tribunalului recomandă soluţionarea pe cale amiabilă prin mediere a litigiilor şi acordă un termen în acest sens. Cea în cauză a mai susţinut că la nivelul Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituţionalizat au fost pronunţate hotărâri care au la bază acorduri de mediere. Totodată a mai menţionat că pentru a sprijini justiţiabiliI în vederea identificării rapide a unui mediator intenţionează să afişeze la sediile tribunalului liste cu mediatorii activi care înaintează o solicitare în acest sens.

Citeste si :  INVITATIE la Conferinta "Arbitrajul - justitie rapida si confidentiala!".

D-na mediator Andrei Mihaela- reprezentantul mediatorilor constănţeni în relaţia cu sistemul judiciar a apreciat ca benefică pentru mediere preocuparea Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituţionalizat de a informa părţile din cauzele aflate pe rolul acestuia cu privire la mediere şi de a recomanda acestă cale de soluţionare a disputelor.

Arbitru Iulică Burticioiu – vicepreşedintele Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituţionalizat, în concluziile prezentate la sfârşitul dezbaterii a menţionat că este necesar ca cele două profesii să se susţină şi să se promoveze reciproc.

Lasa un comentariu aici !
Sustine si tu Jurnal de Craiova
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.