Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești este pe final

0
308

Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești va fi dat în trafic înainte de Crăciun, a declarat joi Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.
Sorin Grindeanu a estimat din nou că la finele anului viitor se va circula pe drum de mare viteză de la Craiova la Pitesti.

„Am verificat astăzi situația lucrărilor de pe șantierele Drumului Expres Craiova- Pitești (DEx12) și Variantei Ocolitoare Craiova Sud. Cel mai avansat este Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova Pitești, care anul acesta poate fi dat în circulație. Sunt 31,75 km care se vor adăuga celor 39,85 km ai Tronsonului 2, pe care se circulă încă de anul trecut. Constructorul român este bine mobilizat și a ajuns deja la un stadiu fizic de 86%”, a declarat ieri ministrul Transporturilor.

„Am verificat astăzi situația lucrărilor de pe șantierele Drumului Expres Craiova- Pitești și Variantei Ocolitoare Craiova Sud. Cel mai avansat este Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova Pitești, care anul acesta poate fi dat în circulație. Sunt 31,75 km care se vor adăuga celor 39,85 km ai Tronsonului 2, pe care se circulă încă de anul trecut. Constructorul român este bine mobilizat și a ajuns deja la un stadiu fizic de 86%”, a precizat ministrul Transporturilor.

„Dacă se menține ritmul actual de lucru, la finalul anului 2024 vom putea circula pe toți cei 121 km ai Drumului Expres Craiova – Pitești”, a mai spus șeful Transporturilor.

„Pe tronsonul I al drumului expres Craiova – Pitești au început lucrările de organizare pentru finalizărea construcției celor 17,7 km dintre Craiova și Robănești. Termenul contractual este de 18 luni, dar antreprenorul și-a asumat că va crește progresiv mobilizarea astfel încât să putem circula pe acest tronson la finalul anului 2024. Pe tronsonul III, stadiul lucrărilor a ajuns la aproape 90% și se lucrează intens pentru a pune în trafic la finalul acestui an toți cei 31,75 km dintre Valea Mare și Colonești.

Lucrările pe tronsonul IV, Colonești – Oarja – Pitești, în lungime de 31,8 km, au ajuns la un stadiu fizic de aproximativ 50% și sunt convins că antreprenorul român se va mobiliza exemplar, astfel încât să se poată deschide circulația cât mai repede, la finalul 2024. În concluzie, pot spune că există șanse reale ca la finalul anului 2024 cetățenii să poată parcurge fără întrerupere cei 121 km ai drumului expres Craiova – Pitești“, a afirmat Cristian Pistol.

Președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile , a precizat cât de important este drumul expres pentru județ.

„Practic, încă aproximativ 31 kilometri vor fi dați în folosință în luna decembrie, urmând ca, anul viitor, să se realizeze conexiunea cu autostrada București – Pitești. Vestea bună este că cel de-al patrulea lot se află și el la aproape 50% din stadiul de execuție. Finalizarea drumului expres va reprezenta, odată cu încheierea lucrărilor la Aeroportul Internațional Craiova și cu demararea drumurilor expres Craiova – Târgu Jiu și Craiova – Lugoj, transformarea județului Dolj și a Craiovei într-un nod strategic de transport și unul dintre cele mai importante poluri de dezvoltare ale României“, a afirmat Cosmin Vasile.

Sorin Grindeanu s-a arătat însă nemulțumit de stadiul lucrărilor pe șantierul variantei ocolitoare Craiova Sud (DN56 – DN55 – DN6).

„Antreprenorul italian este în întârziere și este slab mobilizat, iar lucrările sunt la un stadiu fizic de doar 52%, deși acestea aveau termen contractual de finalizare anul 2023! Atrag atenția constructorului că trebuie să se mobilizeze urgent și să finalizeze construcția celor 9,8 km ai centurii sud cât mai repede. În caz contrar, pe lângă penalitățile aplicate pentru nerespectarea termenelor contractuale, se poate ajunge la reziliere și la interzicerea participării la viitoare licitații”, a conchis ministrul Transporturilor.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.