Un parfum de calitate are de multe ori un preţ pe măsură, astfel că merită să fie utilizat într-o manieră care să ne permită să ne bucurăm cât mai mult timp de el. Un parfumier ne dezvăluie atât esenţele care se păstrează cel mai bine, cât şi cum trebuie să aplicăm parfumul pe piele.
Nu este suficient să-l pulverizăm la încheieturi, cum procedează cele mai multe persoane, ori după ureche.
Parfumierul Christine Luby, care a lucrat cu echipa de experţi din spatele aromelor Tom Ford, a dezvăluit câteva secrete pentru revista Into The Gloss:
„În primul rând, parfumul nu rezistă prea mult timp pe pielea uscată, nehidratată.”
Din acest motiv, persoanele cu ten mai gras nu trebuie să folosească parfumul la fel de es precum cele cu piele uscată. Aplicaţi o cremă de corp neparfumată înainte de a pulveriza parfumul. „Puteţi să folosiţi chair puţină vaselină la încheietura mâinii, înainte să aplicaţi parfumul, pentru că mirosul să reziste mai mult”, ne sfătuiește celebrul parfumier Christine Luby.
Părul păstrează cel mai bine mirosul de parfum, nu pielea.
Este recomandat să folosiţi parfumul imediat după ce aţi făcut dus, chiar înainte de a vă îmbraca. Pielea este hidratată, aburul a deschis deja porii și ajută parfumul să se fixeze mult mai bine şi să reziste chiar şi o zi întreagă. Iată încă un lucru asupra căruia Christine ne atrage atenţia:
„Părul este cel care păstrează cel mai bine mirosul de parfum, nu pielea. Cei îngrijoraţi că parfumul ar putea să le afecteze podoabă capilară nu au de ce să îşi facă griji”, ne asigură parfumierul. Potrivit acesteia, parfumurile conțin de regulă o cantitate mult prea mică de alcool pentru a ne afecta părul.
Pulverizaţi parfum în aer şi lăsaţi-l să se aşeze pe păr. De asemenea, anumite arome rezistă mai puţin decât altele, iar cel mai bine ar fi să găsiţi parfumuri potrivite din gama celor cu esenţe lemnoase – acestea sunt cele mai rezistente. Parfumurile pe bază de citrice își pierd foarte repede mireasma.
În ceea ce priveşte depozitarea parfumurilor preferate, acestea nu trebuie lăsate în baie. Căldura, lumina şi umiditatea vor afecta mult mai repede calităţile parfumului şi aroma se va estompa semnificativ.
Cel mai bine ar fi să le păstraţi într-un loc răcoros și uscat. Specialistul Christine Luby ne recomandă chair să le păstrăm în ambalajul în care le-am cumpărat, sau într-un dulap din dormitor.
Durabilitatea unui parfum depinde, de asemenea, şi de cantitatea de ulei esenţial pe care o conţine – optaţi pentru cele mai bune pe care vi le puteţi permite. Apa de parfum conţine în jur 15% (este şi cea mai scumpă), iar apă de toaletă ajunge la 8-10%.
Voi ce trucuri folosiți când aplicați parfumul pe piele?
Views: 1