Trucuri pentru ca mustul sa tina mai mult

0
56

Trucuri pentru ca mustul sa tina mai mult 1Mustul, o bautura naturala obtinuta din struguri, este foarte nranitor si energizant, fiind, totodata, si un inlocuitor foarte bun si sanatos pentru sucurile din comert.

Pentru pastrarea mustului o perioada mai lunga de timp, va propunem trei solutii simple si eficiente.

Pastrarea prin congelare – Dupa limpezirea mustului, acesta poate fi depozitat in sticle. Acestea se vor lasa goale la doua degete, pentru ca mustul se dilata prin inghet, iar recipientele pot exploda. Dupa ce se toarna mustul in sticle, le putem pune la congelator. In momentul in care va doriti sa consumati must congelar, scoateti cantitatea dorita din congelator (numarul de sticle), si tineti-o cateva ore la temperatura camerei. Mustul pastrat prin congelare isi pastraza toate calitatile, pentru ca la temperaturi scazute fermentatia acetica nu se produce.

Pastrarea prin fierbere – Se pune mustul la foc mic intr-un vas emailat de zece litri (mai mic sau mai mare in functie de cantitatea de must pe care doriti sa o pastrati pentru iarna) si amestecam cu o lingura de lemn. Focul se opreste cand temperatura lichidului a ajuns la 90 de grade Celsius, iar acesta se toarna in sticle. Se astupa ermetic si se tin in paturi pentru a-si pastra caldura pana a doua zi, pentru oprirea fermentatiei. Sticlele se aseaza in camara sau in beci, unde temperaturile sunt constante.

Citeste si :  HOROSCOPUL DE ASTAZI – 5 AUGUST 2018

Pastrarea cu hrean – Se lasa la limpezit mustul obtinut dupa zdrobirea strugurilor. Se rade hreanul proaspat spalat prin razatoarea mica si se amesteca cu mustul si se pune in damigeana de 50 de litri. In 10 litri de must se pun 100 de grame de hrean ras. Se lasa aproximativ doua saptamani, dupa care se trage in sticle. Sticlele se astupa cu dopuri de pluta si se tin la loc racoros.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.