TURUL II in Republica Moldova: Igor Dodon vs. Maia Sandu

0
282
Igor Dodon Si Maia Sandu in Turul 2
Igor Dodon Si Maia Sandu in Turul 2

Candidata proeuropeană Maia Sandu, aflată pe locul al doilea în sondaje după retragerea lui Marian Lupu, a votat în prima parte a zilei.

„Vreau să le spun cetățenilor să nu le fie frică să vină azi la vot, să facem ordine, sunt alegeri importante. Am demonstrat că oamenii simpli, dar plini de resurse, pot face diferența”, a spus Maia Sandu, candidată la preşedinţia Republicii Moldova.

Întrebată de jurnaliştii ruşi ce fel de relaţii doreşte între Chişinău şi Moscova, Maia Sandu a explicat, şi în română şi în rusă, că vrea, în primul rând, un tratament egal.

„Noi suntem pentru relații bune cu toate țările, dar toate aceste relații trebuie construite pe respect reciproc, indiferent că vorbim de o țară mică sau mare”, a spus Maia Sandu.

Încrezător în rezultatul alegerilor, socialistul Igor Dodon, cotat cu prima şansă în sondaje, speră să nu mai fie nevoie de al doilea tur de scrutin.

„Sunt convins că astăzi, Moldova va deschide o nouă pagină în istoria modernă. Sper că astăzi ne vom opri de tot din această campanie electorală şi nu va trebui să continuăm această campanie pentru încă două săptămâni”, a spus el.

Preşedintele în exerciţiu al Republicii Moldova a transmis că îşi doreşte ca ţara să aibă în frunte pe cineva care să colaboreze.

„Am venit să votez ca orice cetățean. Vreau ca viitorul președinte să aducă pace și liniște în țară, cum am făcut și eu”, a spus Nicolae Timofti, preşedintele Republicii Moldova.

Pentru moldovenii obişnuiţi este important ca viitorul preşedinte să combată sărăcia şi corupţia.

„Ce-mi doresc pentru Moldova? Să se liniştească. Să se liniştească şi poate va străluci soarele şi pentru noi, că e negru”, spune un alegător.

„Cei care trebuie să fie pedepsiţi, să fie pedepsiţi, cei care trebuie ajutaţi, să fie ajutaţi”, spune alt alegător.

„Poate ne va mări pensia, cu 800 de lei nu poţi trăi. Dacă nu ne-ar ajuta copiii…”, spune un alegător.

Câștigătorul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova va fi decis în al doilea tur de scrutin la 13 noiembrie, când se vor confrunta candidatul socialist, Igor Dodon, și candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

După numărarea a 99,5% dintre voturi, rezultatele preliminare îl arătau câștigător pe Dodon cu 48,5%, urmat de Sandu, cu 38,2%.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.