UE pregateste letala pentru SUA

0
68

UE pregateste letala pentru SUA 1Comisia Europeana (CE) ia in considerare noi reglementari pentru a accelera adoptarea sistemului de plati instant introdus anul trecut de BCE, pentru a contesta suprematia companiilor din SUA, cum ar fi Visa si PayPal, au anuntat marti oficialii executivului comunitar
Serviciul de decontare a platilor instant prin intermediul TARGET (Target instant payment settlement – TIPS) va oferi un stimul suplimentar furnizorilor de servicii de plata pentru punerea la dispozitie de plati instant, intrucat le va facilita acestora accesul la clientii altor furnizori de servicii de plata din intreaga Europa la un cost scazut. Cu ajutorul platilor instant se pot trimite si primi plati electronice in euro oricand si oriunde in Europa.

Citeste si :  Cinci interlopi au fost retinuti, dupa perchezitiile DIICOT si FBI din Craiova si Bucuresti

Aceasta facilitate reprezinta o provocare pentru companiile din SUA, cum ar fi Visa, PayPal, Google, Facebook si Amazon, precum si pentru cele din China, Alibaba si Tencent, care in prezent domina aceste servicii in Europa.

Bancile europene se alatura lent sistemului de plati instant, astfel incat oficialii CE si ai BCE studiaza metode de a facilita utilizarea sa.
“Analizam daca vor fi necesare masuri de reglementare mai solide pentru a accelera acest proces”, a afirmat la o conferinta desfasurata marti la Bruxelles vicepresedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.

Citeste si :  Mihai Fifor, intrevedere oficiala cu cu guvernatorul Statului Alabama

Si Yves Mersch, membru al Consiliului guvernatorilor BCE, a declarat la aceeasi conferinta: “BCE isi va extinde eforturile de cooperare cu industria financiara in domeniul implementarii platilor instant sau o vom face prin masuri de reglementare”.

Acesta a adaugat: “Suntem decisi sa-i sprijinim pe cei care vor sa profite de aceasta oportunitate”.

In prezent, platile cu cardul pe piata europeana sunt dominate de Visa si Mastercard.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.