Ultimul tronson din drumul expres Craiova-Piteşti are constructor.

0
424

Ministerul Transporturilor a anunțat în seara zilei de luni, 26 iunie, că CNAIR a desemnat câștigătorul contractului pentru finalizarea lucrărilor pe tronsonul 1 al DEx12 Craiova – Piteşti.

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a transmis că Asocierea OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S (lider) – STRADE BAUUNTERNEHMUNG SRL – VISIO CONSTRUCTION WORKS SRL a fost desemnată câștigătoarea licitației pentru finalizarea lucrărilor pe Tronsonul 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești.

Dacă nu există contestații, procedurile pentru semnarea contractului pot începe peste zece zile. La licitație s-a mai înscris un singur alt competitor, grupul UMB Spedition al omului de afaceri Dorinel Umbrărescu. Surse din CNAIR arată că administratorii societății ar fi decis să se retragă din competiție înainte de anunțarea oficială a rezultatelor. Din acest motiv este puțin probabil ca rezultatul anunțat astăzi să fie contestat.

Tronsonul 1 Craiova-Robănești are o lungime planificată de 17,7 kilometri, iar contractul inițial cu firma italiană Tirrena Scavi SpA a fost reziliat în decembrie 2022, din cauza progresului extrem de lent. Până în acel punct, lucrările ajunseseră la 57,06%.

Asocierea declarată astăzi are la dispoziție 439,29 milioane de lei (fără TVA) și 18 luni pentru a finaliza lucrările, după semnarea contractului. Finanţarea lucrărilor între Craiova şi Robăneşti este asigurată din fonduri europene nerambursabile.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.