Un diplomat roman a murit si altul este grav ranit in urma unui atac terorist la Kabul

0
121

Un reprezentant al misiunii diplomatice a Romaniei la Kabul a murit, iar altul a fost grav ranit in urma atacului terorist care a avut loc in noaptea de luni spre marti, la Kabul, in Afganistan, a anuntat Ministerul Afacerilor Externe.

Comunicatul Ministerului Afacerilor Externe:

„In contextul atacului terorist care a avut loc in Kabul, Afganistan, Ministerul Afacerilor Externe face urmatoarele precizari:

In cursul noptii de 2 spre 3 septembrie 2019, in cadrul campusului in care isi desfasoara activitatea Ambasada Romaniei la Kabul a avut loc un atac terorist indreptat impotriva cetatenilor straini.

Citeste si :  Mesajul Presedintelui Iohannis, dupa atacul din Kabul in care a murit un oficial roman

In urma atacului, un reprezentant al misiunii diplomatice a Romaniei la Kabul a decedat, iar altul a fost grav ranit.

Cetateanul roman ranit urmeaza sa fie transferat cat de curand posibil in Europa, in functie de evolutia starii de sanatate, pentru a beneficia de asistenta medicala de specialitate.

Ministrul Ramona Manescu a avut o convorbire telefonica cu seful misiunii diplomatice a Romaniei la Kabul si ramane in legatura permanenta pentru acordarea sprijinului necesar.

Ministerul Afacerilor Externe este alaturi de familiile colegilor nostri.

Citeste si :  Se pierde esenta acestui neam ! Istoricul Neagu Djuvara a încetat din viață la vârsta de 101 ani

Transmitem sincere condoleante familiei victimei si recuperare rapida persoanei ranite.

Precizam ca atat seful misiunii diplomatice, cat si seful echipei de paza din cadrul ambasadei au fost evacuati intr-o baza militara din apropiere, fiind in afara oricarui pericol.

Reprezentantul Ambasadei Romaniei la Kabul ramane in contact cu Centrala Ministerului Afacerilor Externe si cu toate autoritatile competente in vederea repatrierii trupului neinsufletit, precum si a transferului, in conditii de siguranta, a cetateanului roman ranit.

Citeste si :  Treci prin Bulgaria ? Descarca de aici declaratia pe propria raspundere ..

Ministerul Afacerilor Externe condamna in termenii cei mai fermi atacul terorist si reitereaza sprijinul Romaniei in lupta impotriva terorismului, in toate formele sale de manifestare.”

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.