Un medic chirurg din Craiova, plasat sub control judiciar , după ce patru pacienţi de ai săi au murit.

0
1755

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova l-au plasat sub control judiciar pe medicul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova reţinut pentru ucidere din culpă în cazul a patru pacienţi.

Acesta este inculpat pentru decesul unui bărbat şi suspect de moartea altor trei pacienţi, fapte care au avut loc în anii 2019, 2020, 2021 şi 2023.

Măsura preventivă a controlului judiciar a fost luată pentru fapta pentru care a fost inculpat şi pentru care există probe şi îi interzice chirurgului să opereze atât în spitalele publice cât şi în cele private.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de medicul chirurg DEMETRIAN ALIN-DRAGOŞ, angajat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, cu privire la săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă ca urmare a culpei medicale, prev. de art. 192 alin.(2) Codul Penal, față de care organele de cercetare penală al poliției judiciare din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au dispus la data de 10.04.2023 măsura reținerii pentru 24 de ore.

În mod concret, în urma activității de urmărire penală efectuate de către organele de cercetare penală al poliției judiciare din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, s-a stabilit că la data de 13.09.2019, în calitate de medic operator principal, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, ca urmare a nerespectării măsurilor de prevedere pentru exercitarea profesiei de medic, specialitatea chirurgie toracică, Demetrian Alin-Dragoş a efectuat în mod necorespunzător o mediastinoscopie cervicală anterioară tip Carlens asupra pacientului B.D. în timpul căreia a secţionat accidental trunchiul brahiocefalic drept al pacientului, provocându-i o hemoragie externă masivă care a condus, în dimineaţa zilei de 14.09.2019, la moartea violentă a pacientului, între actul medical efectuat de către inculpat şi decesul pacientului existând legătură de cauzalitate directă necondiționată.

Cu privire la aceeași persoană se fac cercetări în calitate de suspect pentru săvârșirea, în împrejurări asemănătoare, a altor trei infracțiuni de ucidere din culpă ca urmare a culpei medicale, prev. de art. 192 alin.(2) Codul Penal.

Printre obligațiile pe care inculpatul trebuie să le respecte cât se află sub control judiciar se află și aceea de a nu desfășura activitatea de medic chirurg, nici în unitățile medicale publice nici în cele private.

Precizăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de Procedură Penală, care nu înfrâng prezumția de nevinovăție.”, se mentioneaza in comunicatul emis de Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.