Un nou contingent militar polonez, dislocat in cadrul Brigazii Multinationale Sud-Est

0
46
Un nou contingent militar polonez, dislocat in cadrul Brigazii Multinationale Sud-Est 1
Un nou contingent militar polonez, dislocat in cadrul Brigazii Multinationale Sud-Est

Ceremonia prilejuita de transferul de autoritate intre rotatia a II-a si a III-a a contingentului militar polonez ce va fi dislocat timp de aproximativ sase luni in Romania si va fi afiliat Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, din cadrul Brigazii Multinationale Sud-Est, are loc astazi, incepand cu ora 10.00. La eveniment vor participa oficialitati din cadrul Ministerului Apararii Nationale si reprezentanti ai Comandamentului Operational al Fortelor Armate Poloneze si ai administratiei publice locale, se precizeaza intr-un comunicat al Brigazii Multinationale Sud-Est.

Citeste si :  11 Noiembrie – Ziua Veteranilor din teatrele de razboi

Contingentul militar polonez este parte componenta a initiativei comune Prezenta Aliata adaptata – tailored Forward Presence (tFP), avand misiunea de a asigura prezenta consolidata in sud-estul Aliantei pentru descurajarea oricarei potentiale agresiuni, in conformitate cu masurile adoptate la Summitul NATO de la Varsovia.

Articolul continua dupa recomandari

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Polonia participa cu un contingent format din 225 de militari si 47 de mijloace tehnice in compunerea Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” din cadrul Brigazii Multinationale Sud-Est, materializand astfel angajamentele asumate de Romania si Polonia la Summitul NATO de la Varsovia. Militarii polonezi se vor instrui in comun cu militarii Brigazii Multinationale Sud-Est, in cadrul asigurat de initiativa tFP, informeaza comunicatul. (Sursa: Agerpres)

Lasa un comentariu aici !
Da-i o nota !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.