Home » Politica » Politica National » Un nou dosar penal pentru Calin Popescu Tariceanu

Un nou dosar penal pentru Calin Popescu Tariceanu

Pe numele lui Calin Popescu Tariceanu a fost deschis un nou dosar penal! Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au declinat competenta solutionarii dosarului 616/P/2017 in favoarea PICCJ, lucrare care se refera la infractiunea de fals in declaratii comisa in anul 2010 de actualul presedinte al Senatului, Calin Popescu-Tariceanu.

Prin ordonanta cu acelasi numar, emisa pe 20.02.2018, Constantin Irina, procuror in cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie din cadrul DNA, constatand ca “infractiunea de fals in declaratii nu este de competenta Directiei Nationale Anticoruptie, ci, avand in vedere calitatea persoanei reclamate, aceasta este de competenta Parchetului de pe Langa Inalta Curte de Casatie si Justitie“

Dosarul 616/P/2017 a fost inregistrat la DNA in urma unei plangeri depuse la sfarsitul anului trecut (13.12.2017) de medicul german Vladimir Atanasie Marinescu, prin care acesta il acuza pe Tariceanu ca, in calitate de deputat liberal, si-a falsificat declaratia de avere pe anul 2011. Conform documentelor depuse de medicul german, la vremea aceea, Calin Popescu-Tariceanu ar fi omis sa treaca in declaratia de avere ca in august 2010 ar fi beneficiat, impreuna cu familia sa, de un concediu gratuit oferit de familia Tudor (Daniel si Doina) in vila acestora din localitatea Izmir, Turcia, si de o croaziera pe iahtul Tudor. De mentionat ca atat Daniel Tudor (fost presedinte ASF), cat si Doina Tudor (ex-senator PNL), cercetati in arest la domiciliu, au fost trimisi in judecata, in 2016, de procurorii DNA pentru fapte de coruptie.

Citeste si :  PNL nu participa la sedinta in care va fi citita motiunea de cenzura

Plangerea pe care o redam mai jos este numai una dintre sesizarile adresate de medicul Vladimir Marinescu institutiilor de forta ale tarii, prin care acesta descrie amanuntit modul in care functiona gruparea de crima organizata din cadrul Partidului National Liberal.

“Catre

Doamna Procuror-Sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi

Doamna Procuror Sef,

loading...

Subsemnatul Dr. Vladimir Atanasie Marinescu, identificat cu pasaportul german seria…, anexat in copie, cu domiciliul ales in Germania la avocat RA Ada Haefemeier cu sediul in… Berlin, Germania, cu avocat de corespondenta in Romania, la domnul avocat Sorin-Ovidiu Anghel – Baroul Bucuresti, adresa… Bucuresti, in temeiul dispozitiilor art. 289 C.p.p. si, respectiv, 290, formulez prezenta

Citeste si :  Kovesi trimisa pentru a treia oara in judecata

PLANGERE

impotriva domnului Calin Popescu-Tariceanu, Presedintele Senatului Romaniei, pentru fals in declaratia de avere 2011, la momentul savarsirii faptei, deputat in Parlamentul Romaniei.

Va aduc la cunostinta urmatoarele fapte:

Domnul Calin Popescu-Tariceanu, in calitate de deputat, a omis prin fals in declaratia de avere din anul 2011, inregistrata la data de 09.06.2011, cu numarul de inregistrare 140, Parlamentul Romaniei, Camera Deputatilor, anexata si fiind conform cu cea depusa si de regasit in baza de date «Declaratii de avere 2011, Camera Deputatilor», sa treaca la punctul VI, pagina 4 – cadouri, servicii sau avantaje a caror valoare individuala depaseste 500 euro.

Citeste si :  ALDE DOLJ: VREM MENTINEREA COTEI UNICE DE IMPOZITARE

In vara anului 2010, luna august, domnul deputat Calin Popescu-Taricenu, impreuna cu sotia, doamna notar Ioana Tariceanu, azi Ioana Valmar (martor), cat si cu fiul acestora, au beneficiat gratis de un concediu la invitatia doamnei Doina Anca Tudor (martor) si Daniel George Tudor (martor), in vila acestora din Ilica, Izmir, Turcia, cat si de o croaziera cu iahtul TUDOR. Atat iahtul, cat si vila au fost dobandite in anul 2009. Vila este trecuta in declaratiile de avere a sotiilor Tudor, iahtul Tudor (valoare 6 milioane euro) a fost omis.“

Pe Facebook ne-ai dat Like?

Daca ti-a placut acest articol click pe butonul de mai jos.

 

About Titu David Stefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.