Un plan pentru Craiova-PNL

0
67

Un plan pentru Craiova-PNL 1

Ne place sau nu, Craiova este un oras care se dezvolta haotic. De mai bine de doua decenii se intampla la fel, iar lucrurile bune care s-au intamplat in orasul nostru au fost mai curand ca urmare a unor initiative conjuncturale si nu rezultatul unui plan gandit de autoritati, un plan care sa aseze orasul nostru acolo unde ii este locul.
Am avut cea mai elocventa dovada la votarea bugetului pe 2018, cand, in calitate de parlamentar de Dolj, am propus doua proiecte. Primul privea acordarea a doua milioane de lei pentru studiul de fezabilitate si proiectul tehic necesare construirii unui spital regional de pediatrie. Trebuie sa remarcam faptul ca Oltenia este singura regiune fara un astfel de spital. Al doilea proiect viza un lucru extrem de important pentru economia intregii zone, nu doar a Craiovei – inchiderea inelului de centura al orasului. Dincolo de faptul ca Bania nu a fost inca legata printr-un drum expres sau autostrada de restul tarii, lipsa unei centuri care sa ocoleasca in intregime orasul este unul dintre motivele care duc la stagnarea economica de care se plang toti oamenii de afaceri.
Deloc surprinzator, politicienii de la putere au votat impotriva acestor proiecte, desi ele nu aveau culoare politica si ar fi reprezentat un punct extrem de important pentru toti locuitorii acestei zone.
Aceeasi abordare am intalnit-o si la autoritatile locale, in momentul in care am cerut detalii despre cum sunt gestionate lucrurile care ii privesc pe craioveni – de la starea sistemului de termoficare, la contractele de deszapezire. Raspunsurile primite mi-au demonstrat, de fiecare data, ca nu exista niciun plan coerent de dezvoltare a orasului. Prin urmare, mi-am propus, alaturi de consilierii PNL, atat cei judeteni, cat si cei locali sa punem la punct un astfel de plan. Din acest plan fac parte proiecte foarte diverse, cum ar fi construirea unui centru de depozitare a legumelor si fructelor in zona Ghercesti, care ar fi ajutat producatorii locali, sau infiintarea unui parc industrial de minimum 100 de hectare in Craiova.
Din pacate si acestea au fost respinse de consilierii puterii. Este insa doar inceputul si, alaturi de colegii mei, vom continua sa aratam ca exista solutii pentru dezvoltarea intregii zone.

Articolul continua dupa recomandari
Citeste si :  Ce ne asteapta pe 26 mai ? AEP a comandat in plus 2,5 milioane de buletine de vot pentru europarlamentare fata de numarul de votanti

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Lasa un comentariu aici !
Da-i o nota !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.