“Un recviem german” de Brahms o capodoperă a genului la Filarmonica “Oltenia”

0
286

Vineri, 27 octombrie 2023, de la ora 19:00, pe scena filarmonicii oltene va fi interpretată o bijuterie muzicală unică – “UN RECVIEM GERMAN” compus de Johannes BRAHMS. Această lucrare remarcabilă nu este un recviem tradițional, ci un omagiu emoționant adus vieții, o consolare pentru cei rămași în urmă și un prilej de încântare pentru melomani. Soliștii serii vor fi soprana DIANA ALEXE și baritonul MARIUS MANYOV. La pupitrul Orchestrei și Corului Filarmonicii “Oltenia” va fi maestrul GHEORGHE COSTIN.

ORCHESTRA SIMFONICĂ ȘI CORALA ACADEMICĂ
ALE FILARMONICII “OLTENIA”
VINERI, 27 OCTOMBRIE 2023, ORA 19:00

“Un recviem german” de Brahms
o capodoperă a genului la Filarmonica “Oltenia”

DIRIJOR GHEORGHE COSTIN

SOLIȘTI
DIANA ALEXE, soprană
MARIUS MANYOV, bariton

Maestru de cor BOGDAN BOTEZATU

Gheorghe COSTIN este un excepţional dirijor, care ştie să lucreze cu orchestra, să aibă o infinită gamă de culori şi nuanţe, să coordoneze impecabil scena, construind o lucrare cu acumulări tensionale paroxistice, într-o gradare emoţională perfect stăpânită, fără excese şi efecte de suprafață.

Soprana DIANA ALEXE, artist cu un promițător început de carieră, a studiat la București cu Eleonora Enăchescu și Iulia Isaev. Timp de patru ani a avut onoarea de a face parte din Fundația Regală Principesa Margareta a României. De când s-a stabilit la Viena, în 2018, Diana Alexe este membră a Chorakademie Wiener Staatsoper și masterandă la Musik und Kunst Privatuniversität.

Nume de referință în domeniul interpretării muzicii vocale clasice românești și universale, MARIUS MANYOV este o prezență constantă pe scenele instituțiilor organizatoare de concerte. Considerat a fi unul dintre cei mai valoroși interpreți, excelează în domeniul muzicii vocal-simfonice romantice.

BRAHMS a ales să compună acest recviem în limba germană, deschizând calea pentru public să se conecteze mai profund la mesajul său. În loc de solemnitatea și frica judecății finale, această compoziție oferă un sentiment de speranță și alinare. Este o mărturie a puterii muzicii de a oferi mângâiere în fața durerii și a pierderii.

Cu o orchestrație bogată și planuri corale complexe, BRAHMS transpune auditoriul într-o o atmosferă captivantă. Fiecare notă este o poveste de iubire, tristețe și speranță, exprimată cu o profunzime copleșitoare.

“Un recviem german” de BRAHMS nu este doar o compoziție, ci o experiență muzicală inefabilă, una dintre cele mai frumoase creații ale tuturor timpurilor.

————————
Bilete se procură de la agenția din Calea Unirii 16 sau online, pe entertix.ro:
https://www.entertix.ro/evenimente/18350/concert-simfonic-27-octombrie-2023-filarmonica-oltenia-craiova.html

Programul agenției este luni-vineri, orele 10:00 -18:00.
Detalii se obțin la numărul de telefon 0251 414 698.
Prețurile biletelor: 50 lei; 15 lei (elevi, studenți, seniori)

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.