Un tren care transporta peste 3000 de tone de cărbune a deraiat la iesirea din Racari

0
486

Nouă vagoane ale unui tren de marfă, care transporta 3.100 de tone de cărbune pe relația Motru Est – Cernele, au deraiat la ieșire din halta Răcari, informează, marți dimineața, CFR SA.

Garnitura feroviară, compusă din 39 vagoane, încărcate cu cărbune (3100 de tone), aparține operatorului național de transport feroviar de marfă și circula pe relația Motru Est – Cernele.

„Deraierea celor 9 vagoane, dintre care 6 răsturnate, s-a produs între stațiile Răcari și Coțofeni. Evenimentul feroviar va fi anchetat de o comisie de specialitate, care va stabili cauzele producerii deraierii”, spune Oana Brînzan, purtătorul de cuvânt al CFR SA.

În ceea ce privește menținerea continuității transportului feroviar de călători, SRCF Craiova va asigura transbordare cu mijloace auto, pentru pasagerii din trenurile trasate să tranziteze această zonă, pe relația Filiași – Coțofeni.

Pasagerii trenului R 2080 au fost deja preluați de autocare.

Această măsură – transbordare auto -, necesară continuității traficului feroviar, va fi menținută până la finalizarea tuturor intervențiilor necesare, în astfel de evenimente, de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe șina, retragerea lor în stație, inclusiv verificarea liniei și, în funcție de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparații la linie și la componentele infrastructurii feroviare, dacă situația o impune, potrivit CFR SA.

CFR SA informează, totodată, că personalul de specialitate al SRCF Craiova, prezent la fața locului, va lua toate măsurile care se impun în astfel de situații, pentru intervenția cu utilaje necesare repunerii pe șină vagoanelor răsturanate și eliberarea gabaritului, în vederea reluării traficului feroviar în condiții de siguranță.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.