Unimedia: Prorusul Igor Dodon este noul presedinte al Republicii Moldova

0
240
Unimedia: Prorusul Igor Dodon este noul presedinte al Republicii Moldova
Unimedia: Prorusul Igor Dodon este noul presedinte al Republicii Moldova

Peste trei milioane de alegători au fost chemaţi la urne, duminică, în Republica Moldova, pentru al doilea tur al scrutinului prezidenţial, având de ales între candidatul prorus, Igor Dodon, şi Maia Sandu, politician proeuropean. Cu o prezență semnificativă la urne, de peste 53%, scrutinul a fost marcat de probleme în special peste hotarele țării, unde cozile au fost foarte mari, iar buletinele de vot s-au epuizat rapid, la mai multe secții.
Igor Dodon este noul președinte al Republicii Moldova. Socialistul a acumulat peste 805 de mii de voturi din cele peste un milion 603 de mii de voturi exprimate, relatează Report.md.
andidatul prorus Igor Dodon se clasează pe primul loc în urma celui de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial din Republica Moldova, cu 55,48 % din voturi, în timp de politicianul proeuropean Maia Sandu a obţinut 44,52%, potrivit rezultatelor parţiale după procesarea a 95% din procesele verbale.

Citeste si :  Fotbal : Fotbalul ar fi mai sarac fara Marcel Iancu ! La multi ani Domnule Presedinte !

Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor (PSDM, stânga, prorus), a obţinut 55,48 % din voturi, potrivit rezultatelor anunţate de Comisia electorală de la Chişinău după procesarea a 95% din procesele verbale, adică 1,439 milioane de voturi valabil exprimate.

Maia Sandu, un politician considerat proeuropean, a primit 44,52%.

Prezenţa la urne a fost, conform datelor preliminare, de peste 53% din totalul persoanelor cu drept de vot.

Faptul ca la sectiile de votare din Diaspora doar 3000 de buletine de vot ridica un mare semn de intrebare si ne intrebam cat de corecte au fost aceste alegeri pentru ca daca ne gandim de ce doar 3000 … Moldova clar avea un presedinte pe nume Dodon .

Citeste si :  Presedintele Bulgariei respinge legea anticoruptie adoptata de Parlament pe motiv ca aceasta face de fapt mai dificila lupta impotriva coruptiei

Daca numarul de buletine ar fii fost dublu oare acelas scor ar fii fost ? Noi credem ca nu si asta  a fost cea care a schimbat soarta acestor alegeri din Republica Moldova .

Avand rezultatele din Bulgaria care a castigat un pro-rus se pare ca si Moldova a ales la fel ne intrebam ce ne asteapta pe 11 Decembrie si in Romania ?

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.