Untold: 170 de milioane de euro profit pentru Cluj-Napoca in 5 ani .. Ce ar putea face Craiova cu acesti bani ?

0
84

Candidatul PNL la Primaria Craiova, profesorul Nicolae Giugea a discutat cu tinerii iar acestia au cerut ca si orasul nostru sa aiba un festival Untold . Pentru a intelege defapt ce inseamna acest festival pentru Cluj-Napoca va prezentam acest articol .. 

Ce inseamna 170 de milioane de euro pentru Craiova ? Va lasam pe voi cei care cititi Jurnal de Craiova .. dar pana atunci sa vedem reteta de succes a organizatorilor Untold ..

Untold ar fi gerenat un profit total pentru orașul Cluj-Napoca, în cei cinci ani de existență, de 170 de milioane de euro, susțin organizatorii. 

Citeste si :  AROC saluta initiativa Guvernului Romaniei de a gasi metode prin care sa sprijine sectorul cultural

Untold a costat în 2019, 14 milioane de euro, din care 40% au venit din biletele și abonamentele vândute. ”Vânzarea abonamentelor și biletelor reprezintă 40% din venituri, 40% din buget este asigurat de parteneri – fără ei prețul biletelor fiind mult mai mare – iar 20% provine de la standurile de mâncare și băutură. Anual avem o creștere cu 2 milioane de euro a sumei investite în organizarea festivalului”, spune Edy Chereji, directorul de comunicare și marketing al festivalului, conform profit.ro.

Cea mai mare sumă este investită în artiști. ”Artiștii care participă la festivalul Untold se împart în două categorii: DJ precum Armin van Buuren, Steve Aoki și artiști sau trupe care susțin un show live precum Robbie Williams. Pentru DJ-ii de top la nivel mondial, onorariile sunt între 100.000 și 400.000 de euro, iar pentru artiștii de top la nivel mondial, onorariile sunt de la 700.000 de euro în sus”, a mai spus Chereji.

Veniturile în toți cei cinci ani depășesc 170 milioane de euro, vorbind de 1,6 milioane de turiști care cheltuie bani în Cluj-Napoca, pentru cazare, mâncare, transport.

Citeste si :  Cel mai mare cros pentru Epilepsie ia startul in Romania

În 2019, cei 370.000 de spectatori au provenit din străinătate (20%), clujeni (20%), din București (25%), iar restul de 35%, din alte orașe.

Cei de la Untold spun că în România ar mai putea fi organizate astfel de evenimente la Iași și Timișoara.

Lasa un comentariu aici !

Da o stea articolului !

 / 3 Privacy Policy

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.