USR a stabilit sa nu participe la guvernare si sa preseze pentru anticipate

1
433

Luni seara, liderii USR au stabilit intr-o intalnire informala sa forteze in continuare organizarea de alegeri anticipate, in cel mai scurt timp posibil.
Astfel, a avut castig de cauza gruparea din USR care sustine ca partidul sa nu intre la guvernare, fara o noua majoritate in Parlament si un mandat clar de reforma a societatii romanesti.

„USR si Alianta USR PLUS au spus constant ca vom intra la guvernare doar dupa alegerile parlamentare anticipate sau la termen si pozitia ramane ferma: in actualul context politic orice formula guvernamentala ar fi instabila, incapabila sa faca reformele necesare si ar depinde de PSD – in oricare dintre formele sale parlamentare – care va deveni arbitrul oricarei strategii”, a declarat presedintele USR, Dan Barna, dupa sedinta de partid.

Conducerea USR a decis ca parlamentarii sa poata sa dea votul de investitura unui cabinet de tranzitie care sa-si asume ca obiectiv principal pregatirea alegerilor si sa indeplineasca anumite conditii care sa demonstreze vointa unei majoritati parlamentare pentru reforme:

· Adoptarea legii privind alegerea primarilor in doua tururi – esentiala pentru legitimitatea alesilor locali si recuperarea democratiei la nivel local.

· Adoptarea initiativei “Fara Penali in Functii Publice” pentru care au semnat peste un milion de romani.

· Desfiintarea prin lege a recursului compensatoriu care a eliberat din inchisori peste 20.000 de infractori, dintre care multi au comis noi fapte de violenta.

· Consultarea Parlamentului asupra propunerii pentru pozitia de comisar european ce revine Romaniei.

· Toate conditiile de mai sus trebuie indeplinite inainte de votul de investitura – de altfel, ele pot fi indeplinite intr-o singura zi de munca la Parlament, pentru ca toate aceste proiecte sunt blocate acum in Legislativ.

· La cele patru conditii se adauga faptul ca orice membru al guvernului trebuie sa respecte criteriile de integritate USR.

Discutiile informale ale liderilor USR au vizat propunerea deputatului Stelian Ion, care a vorbit in numele aripii care le cerea colegilor sa analizeze o eventuala participare a partidului la formarea Guvernului PNL. Conform surselor citate de Digi24.ro, Stelian Ion ar fi solicitat ca USR sa-si asume doua portofolii: Justitie si Mediu.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.