Home » Craiova Curata » USR Dolj : Legea tacerii la Craiova! Depozitele de gunoi de tipul „Mofleni” emit gaze toxice, ce fac autoritatile?

USR Dolj : Legea tacerii la Craiova! Depozitele de gunoi de tipul „Mofleni” emit gaze toxice, ce fac autoritatile?

Craiova se sufoca din cauza muntilor de gunoaie de la groapa „Mofleni”, iar autoritatile locale tac. Mirosul pestilential care se face simtit in mai toate cartierele orasului NU este doar o problema de confort.

Ministerul Sanatatii, interpelat de deputatul USR Cornel Zainea, a admis recent ca gropile de gunoi emit un gaz toxic denumit „acid sulfhidric” sau „hidrogen sulfurat” (H2S). Hidrogenul sulfurat este un asfixiant, avand efect de blocare a centrului respirator. In combinatie cu hemoglobina din sange, formeaza un complex denumit „sulfmethemoglobina” care, in exces, blocheaza circulatia oxigenului la nivelul tesuturilor.

In Romania, concentratiile maxime admise de hidrogen sulfurat in mediul ambiant sunt de 0,015 miligrame/metru cub aer (concentratie medie pentru 30 de minute) si de 0,08 miligrame/metru cub aer (concentratie medie pentru 24 de ore). Specialistii spun ca, la o concentratie de 693,3 miligrame/metru cub aer, acidul sulfhidric ne afecteaza capacitatea pulmonara, iar o expunere de 5 minute la o concentratie de 1.112,47 miligrame/metru cub aer duce la deces.

Au grija autoritatile de sanatatea craiovenilor? Monitorizeaza Garda de Mediu si Directia de Sanatate Publica emisiile la groapa?

Citeste si :  Petrece-ti vacanta in caravana #FaraPenali pentru Romania!

Iata o lista cu cateva intrebari pe care le-am adresat Garzii de Mediu Dolj si Directiei de Sanatate Publica Dolj, la care asteptam raspunsuri:
1. Care sunt cele 19 recomandari pe care le-ati facut pentru Eco Sud, operatorul depozitului de la Mofleni?
2. Care este termenul de implementare al recomandarilor si cum monitorizati implementarea acestora?
3. Cate recomandari au fost implementate de la ultimul control pana in prezent?
4. Ce masuri legale puteti lua impotriva operatorului, altele decat amenda? Se poate ajunge la rezilierea contractului?
5. A fost realizat un studiu de monitorizare a emisiilor de la groapa? A fost evaluat impactul acestor emisii asupra sanatatii populatiei? Daca nu, aveti in vedere realizarea acestor studii si cand?

Lasa un comentariu aici !
Ajuta si tu Jurnal de Craiova!
Conținutul website-ului Jurnal de Craiova este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către Jurnal de Craiova sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor Jurnal de Craiova, vă rugăm să ne contactați folosind formularul Contact.

About Ciurezu Marian Bogdan

De ce Jurnal de Craiova ? Pentru ca acest oras merita mult .. Multi inca nu realizeaza ce oras minunat avem ! Orasul merita o altfel de presa chiar daca online ! Adevarul ... trebuie sa fie cel care conteaza !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.