USR o incaseaza in plin. BEC le-a respins semnul electoral

0
527
usr-o-incaseaza-in-plin-bec-le-a-respins-semnul-electoral
USR o incaseaza in plin. BEC le-a respins semnul electoral

Uniunea Salvati Romania (USR) primește o lovitură în plin din partea Biroului Electoral Central (BEC). Prin Decizia Nr.77 din 21.10.2016 BEC a decis respingerea semnului electoral al USR pe motiv că seamănă cu semnul electoral al altui partid înscris în Registrul Partidelor Politice.
Semnul Uniunii Salvați România seamănă cu cel al Uniunii Salvați Bucureștiul (USB). În fapt USR este succesorul USR, dar cum fuziunea dintre cele două formațiuni nu a fost finalizată în justiție apar în continuare ca partide distincte și deci semnul electoral propus a fost respins. Decizia BEC e contestabilă în 3 zile la Curtea de Apel București și se va pronunța o decizie necontestabilă. În cazul în care se va respinge apelul Uniunii Salvați România nu va avea semn electoral.

În aceeași ședință celor de la USR li s-a respins reprezentantul în Biroul Electoral pentru Circumscripția 43 – Diaspora pe motiv că au desemnat persoana după expirarea termenului legal.
Uniunea Salvaţi România a depus, vineri, la Biroul Electoral Central listele de susţinători pentru alegerile parlamentare şi urmează să primească dovada prin care poate prezenta liste de candidaţi în toate circumscripţiile electorale.

Se pare ca in aceasta campanie electorala ce bate la usa avem multe surprize iar politica romaneasca vrea neaparat sa ne surprinda prin oamenii care sunt scosi in fata pe listele partidelor precum si jocurile de culise din spatele “scenei” . Nu este cazul si celor de la USR in privinta jocurilor de culise si am putea remarca faptul ca numarul de semnaturi aduse depaseste asteptarile oricui peste 340.000 de semnaturi stiind ca pragul a fost in jur de 200.000 . Deci am putea spune ca au avut o campanie excelenta pentru strangerea de semnaturi avand in vedere ca este reprezentata doar in orasele mari aproape sa nu vorbim despre comune sau sate in care cu siguranta ca nu exista o organizatie  .

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.