USR sustine ca decizia CCR este o victorie in lupta anti-coruptie!

0
102
USR sustine ca decizia CCR este o victorie in lupta anti-coruptie!
USR sustine ca decizia CCR este o victorie in lupta anti-coruptie!

Uniunea Salvati Romania (USR) apreciaza ca decizia CCR de marti prin care Codul administrativ a fost declarat neconstitutional in ansamblu este o victorie in lupta anti-coruptie, deoarece, in opinia acestui partid, planul PSD-ALDE era sa renunte la toate criteriile de integritate si performanta si sa politizeze intreaga administratie.

“Am fost singurul partid care a spus ca acest Cod administrativ nu era necesar. Ma bucur ca nu vor intra in vigoare pensiile speciale pentru primari, viceprimari, presedinti si vicepresedinti de consiliu judetean, numirile politice in administratie si luarea deciziilor de patrimoniu cu doar 50%+1 din totalul consilierilor locali/judeteni in functie (in loc de 2/3). USR sustine ca administratia publica trebuie sa lucreze in interesul cetatenilor, nu al politicienilor, si asta se poate observa din legile si amendamentele pe care noi le depunem mereu in Parlament”, a declarat, marti, senatoarea Florina Presada, reprezentanta USR in Comisia speciala pentru elaborarea Codului administrativ.

Citeste si :  Iohannis arata de la Sibiu cat de mult rau a facut PSD-ul Romaniei

USR a depus sute de amendamente la Codul administrativ in comisia speciala, pentru a pastra administratia publica curata, departe de interesele partidelor sau ale grupurilor de interese de orice fel, insa majoritatea PSD-ALDE-UMDE s-a impus prin vot.

“Reglementarile introduse in Codul administrativ aveau acelasi scop ca modificarile din legile justitiei, de data aceasta prin slabirea regimului incompatibilitatilor, relaxarea criteriilor de integritate, diminuarea raspunderii decidentilor politici si politizarea functiilor publice. Codul administrativ a fost votat alaturi de Codul penal in sesiunea extraordinara de la inceputul lunii iulie, iar USR a atacat legea la CCR cu ajutorul PMP si al deputatilor neafiliati. Doar trei deputati PNL au acceptat sa semneze sesizarea”.

Citeste si :  Zegrean: Niciodata CCR nu a admis o sesizare privind legea bugetului

Legea privind Codul administrativ este neconstitutionala in ansamblul sau, a decis, marti, Curtea Constitutionala. Potrivit unor surse din CCR, actul normativ a fost adoptat fara avizul Consiliului Economic si Social, fiind incalcat si principiul bicameralismului.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.