Va e dor de ATOMIC TV ? Se pregăteşte relansarea primului post muzical din ţara noastră

0
113

Se pregăteşte relansarea legendarului Atomic TV, primul post muzical din ţara noastră. Primul pas a fost deja făcut. Mai exact, Consiliul Naţional al Audiovizualului a dat, in urma cu doua zile, o licenţă audiovizuală pentru un post muzical ce va avea denumirea Atomic.

Postul Atomic TV a fost lansat în anul 1999, de o companie din Statele Unite. La vremea respectivă a fost prima televiziune de profil, care a scos la rampă artişti români.

Tudor Giurgiu a regizat, la vremea respectivă, multe videoclipuri care au fost date pe Atomic. Au fost clipuri pentru trupe ca B.U.G. Mafia, La Familia, N&D, Viţa de Vie şi multe altele.

Ulterior, în anii 2003-2004 a fost o dispută pe marca Atomic TV. În prezent, marca este deţinută de Nicolae Şerbu, care a spus în faţa CNA, că a câştigat la licitaţie în anii respectivi. Tot el a explicat că, pe fondul unor neînţelegeri cu ceilalţi parteneri, proiectul s-a oprit.

În noul proiect este implicat un om al cărui nume a mai fost legat de Atomic şi în trecut: Nicolae Şerbu. Omul de afaceri a venit în faţa forului audiovizual, unde şi-a explicat întenţiile cu privire la noul Atomic TV.

Viitoarea staţie TV va fi SD şi HD, sub denumirea ATOMIC. Investiţia anunţată este de un sfer de milion de euro, cei mai mulţi bani fiind investiţi în programe, iar restul în echipamente.

Şerbu a spus, tot la CNA, că în momentul de faţă are un acord de principiu cu operatorul de cablu INES pentru preluarea noului post. Tot el a mai spus că:

„Restul cabliştilor ne-au asigurat că dacă vom avea programe competitive vom fi difuzaţi cu siguranţă”, a spus Nicolae Şerbu.

Contactat de Paginademedia.ro, Şerbu a spus:

„Lucrez la dosarul pentru autorizarea studiourilor, pe care urmează să-l depun la CNA. Ne dorim să intrăm pe TV cât mai repede. Înainte de TV vom începe emisia online, unde vom fi şi 4K”, a declarat acesta.

„Muzică românească 80%”
În dialogul cu oamenii din CNA, Şerbu a dat câteva detalii şi cu privire la conţinutul postului pe care urmează să-l lanseze. Acesta a spus, printre altele, că:

„Intenţia de lansare a postului Atomic vine pe fondul lucrurilor care întâmplă în industria muzicală de la noi. Am considerat că este momentul să intervenim pentru a sprijini artiştii din România. Acesta este scopul principal.

Avem colaborări cu majoritatea şcolilor de muzică din ţară. Dorim să participăm la descoperiea noilor talente muzicale.

Estimăm un procend de 80% muzică românească”, a punctat el.

CNA a acordat o licenţă audiovizuală pentru difuzarea prin reţele de comunicaţii electronice (ceea ce ar însemna că programul va putea fi recepţionat şi online, pe Smart TV, aplicaţii de mobil şi OTT).

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.