Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, joi, că după administrarea dozei booster anti-COVID, protecţia faţă de infecţia cu varianta Omicron creşte la 60%, iar faţă de formele severe care necesită spitalizare şi de decese creşte la 90%.
„După o primă schemă de vaccinare, protecţia faţă de infecţie (cu tulpina Omicron – n.r.) limitată, este considerabil scăzută, însă se menţine o protecţie faţă de spitalizări şi faţă de riscul de deces Această protecţie este în momentul de faţă considerată ridicată, cu atât mai mult după administrarea dozei de booster.
Practic, studiile publicate recent ne arată că protecţia unei prime scheme de vaccinare faţă de infecţie, inclusiv infecţia asimptomatică, este de circa 30% iar protecţia după o primă schemă de vaccinare este de aproximativ 50% faţă de riscul de spitalizare şi decese.
Aici vorbim de varianta Omicron. După administrarea dozei booster, protecţia faţă de infecţie creşte la 60% iar faţă de formele severe care necesită spitalizare şi de decese creşte la 90% în primele două luni de la administrarea dozei de booster şi are o tendinţă uşoară de scădere după trei luni de la administrarea dozei de booster”, a explicat Valeriu Gheorghiță într-o conferinţă de presă.
Views: 0