Veste buna pentru bugetari: Ar putea avea o noua zi libera

0
115

Veste buna pentru bugetari: Ar putea avea o noua zi libera 1Romanii ar putea avea o noua zi de sarbatoare. Cel putin asta arata un proiect legislativ depus, recent, la Senat. Initiativa vine din partea unui senator PSD. Prin aceasta noua sarbatoare acesta si-a propus sa responsabilizeze cetatenii, sa amplifice mostenirea culturala si sa incurajeze generozitatea si implicarea sociala.

Nicolae Badalau vrea ca romanii sa sarbatoreasca Ziua Daruirii, pe 25 septembrie. In aceasta zi se vor organiza programe si manifestari culturale, educative, artistice si de voluntariat, cu caracter social.
Potrivit propunerii, autoritatile administratiei centrale si locale si institutiile aflate in subordinea sau cordonarea acestora, pot acorda sprijin logistic si pot aloca fonduri din bugetele proprii, in vederea organizarii si derularii in bune conditii a acestor manifestari.

“Scopul promovarii acestei initiative legislative este acela de a creste repsonsabilitatea cetatenilor de toate varstele, de a servi toate segmentele societatii, de a contribui la o mostenire culturala care trebuie amplificata, de a incuraja generozitatea si implicarea sociala prin instituirea unei Zile a daruirii”, spune Badalau in expunerea de motive, cel care urmeaza sa devina presedintele Consiliului National al PSD.

Citeste si :  Spre Rusia cu cea mai mare viteza !

“Placerea oamenilor cu adevarat mari e sa faca oamenii fericiti.””Daruirea este, inainte de toate, un act profund si personal, izvorat dintr-o nevoie umana, aceea de a fi bun, generos: a de oferi celuilalt, de a te simti implinit, de a-i contamina pe altii de bucuria vietii. A darui din inima, a participa la ceva anume, a ajuta pe cineva, a face un bine cuiva, poate insemna si a simti ca faci parte dintr-o comunitate pe care vrei sa o faci un loc mai bun si mai frumos, a contribui la o activitate nobila, valoroasa”, mai spune liderul PSD.

”Ziua Daruirii inseamna a incorpora solutii de tipul: donatii de bani, alimente, produse, timp, activitati de voluntariat, promovarea produselor locale, prin schimburile de produse intre comunitatile locale, dezvoltarea spiritului civic in cadrul comunitatilor locale, incurajarea de donare de sange”, enumera initiatorul propunerile de ”activitati” care ar putea sa aiba loc in aceasta Zi a Daruirii.

Citeste si :  Claudiu Manda : Viitorul viceprimar va fi Baragan Stelian

Nicolae Badalau a fost presedinte executiv al PSD si a pierdut functia la Congresul PSD din martie, cand a fost aleasa premierul Viorica Dancila. Liviu Dragnea a anuntat, la Congres, ca Badalau va fi presedintele Consiliului National al PSD.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.