Veste importanta pentru pensionari ! Aproape 100 000 vor beneficia de o reducere a varstei de pensionare.

0
80

Veste importanta pentru pensionari ! Aproape 100 000 vor beneficia de o reducere a varstei de pensionare. 1

Comisia pentru munca si protectie sociala a Camerei Deputatilor a adoptat o initiativa de modificare a Legii Pensiilor prin care a redus stagiul de cotizare pentru mai multe categorii sociale care au lucrat in conditii grele.

“Proiectul de lege ce a fost votat in Camera Deputatilor indreapta inechitatile si dezechilibrele create de-a lungul timpului prin diverse articole legislative care s-au suprapus si se pare ca nu au fost cele mai eficiente. (…) El se adreseaza unui numar de aproximativ 100.000 de pensionari, la nivel national. In judetul Hunedoara vor fi recalculate in jur de 12.000 de dosare care includ mineri, siderurgisti, constructori, grupele I si II de la CFR, toate categoriile care, la vremea respectiva, au fost incadrate in grupa I – grupa speciala si grupa a II-a – grupa deosebita”, a explicat, intr-o conferinta de presa, deputatul Ilie Toma, fost director al Casei Judetene de Pensii Hunedoara.

„Pentru persoanele care au realizat un stagiu de cotizare de cel putin 25 de ani in activitati in locuri de munca incadrate in conditii speciale (aviatia civila, siderurgie, subteran, risc radiologic, unitati de transport maritim si fluvial, foraj sonde de titei si gaze, etc) se reduce varsta standard de pensionare cu 13 ani si raportarea pentru calculul pensiei la un stagiu de cotizare de 25 de ani”, se arata intr-un comunicat al Camerei Deputatilor.

De asemenea, s-a redus stagiul de cotizare de la 30 la 25 de ani pentru personalul artistic care a realizat cel putin 20 de ani in locurile de munca respective.

Citeste si :  Inca o strategie murdara marca PSD : audierile ministrilor ai cabinetului Orban vor dura saptamani. La Grindeanu s-au terminat in SASE ore!

Totodata, toate pensiile recalculate vor beneficia de raclacularea pensiilor utilizandu-se stagiile de cotizare stabilite la data inscrierii/recalcularii pensiei sau hotararilor judecatoresti.

Vor beneficia de reducerea stagiului de cotizare de 25 de ani si persoanele care au iesit la pensie dupa 2011.

Lasa un comentariu aici !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.