”Vestele galbene” isi anunta participarea la alegerile pentru Parlamentul European

0
50

''Vestele galbene'' isi anunta participarea la alegerile pentru Parlamentul European 1“Vestele galbene” si-au anuntat miercuri, in Franta, intentia de a prezenta o lista proprie cu candidaturi la alegerile pentru Parlamentul European, avand-o in frunte pe Ingrid Levavasseur, una dintre personalitatile proeminente ale acestei miscari sociale, potrivit AFP.

“Ralierea initiativei cetatenesti”(RIC) a difuzat o lista cu zece nume, in vederea constituirii unei liste complete cu 79 de candidati pana la “jumatatea lunii februarie” pentru scrutinul din 26 mai.

“S-ar putea foarte bine sa avem 79 de candidati inca de acum, dar am ales sa lasam lista deschisa participantilor. Va exista o votare interna intre candidatii actuali pentru a-i desemna pe ceilalti candidati”, a asigurat Hayk Shaninyan, un alt lider al “vestelor galbene”, care sustine aceasta lista, dar care nu figureaza pe ea pentru moment.

Citeste si :  Rares Bogdan a fost ales seful delegatiei Romaniei din grupul PPE din Parlamentul European, cu unanimitate de voturi.

“Vizam o depunere oficiala a listei la jumatatea lunii februarie”, a afirmat el, asigurand ca apelul la candidatura pe lista este adresat “tuturor cetatenilor”.

Ingrid Levavasseur, o asistenta medicala de 31 de ani, care locuieste in Eure, in Normandia (vestul tarii), renuntase recent sa devina cronicara “vestelor galbene” la canalul BFM TV, dupa ce primise amenintari.

Articolul continua dupa recomandari

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Citeste si :  Rares Bogdan, interventie in favoarea Republicii Moldova in Parlamentul European

Printre cele 10 nume de pe lista, ceilalti candidati au intre 29 si 53 de ani, profesii diferite (patron al unei mici intreprinderi, mecanic, jurist, mama de familie, functionar etc).

De la jumatatea lunii noiembrie, “vestele galbene” manifesteaza cu regularitate in numeroase orase franceze pentru a se opune politicii sociale si fiscale a guvernului.

Aceasta initiativa se adauga unui proiect de lista anuntat in decembrie de cantaretul Francis Lalanne sub numele de “adunarea cetateneasca a vestelor galbene”, care insa nu a mai comunicat nimic in ultimele saptamani.

Citeste si :  Parlamentul European a adoptat o noua rezolutie prin care solicita aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen

Potrivit unui sondaj Elabe publicat miercuri, o lista a “vestelor galbene” este creditata pe locul al treilea, cu 13% din voturi, dupa Republica in Mars (LREM) , partidul presedintelui Emmanuel Macron, si Adunarea Nationala (extrema dreapta). Aceste sondaje nu se refera totusi precis la lista “vestelor galbene” anuntata miercuri.

Lasa un comentariu aici !
Da-i o nota !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.