Vicepremierul Ucrainei: Rusia atacă școli și spitale.

0
346

Rusia lovește obiective civile din Ucraina, inclusiv spitale, grădinițe și școli, a declarat duminică vicepremierul ucrainean, Olha Stefanishyna.

Olha Stefanishyna a declarat pentru BBC că, după o „rezistență puternică” din partea armatei ucrainene, a avut loc o „operațiune enormă” a Rusiei împotriva civililor, informează Mediafax.

Ea a acuzat Rusia de un „plan terorist”, cu atacuri venite din aer, dar și de pe uscat.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat, de asemenea, că sunt atacate unități sanitare.

„OMS a confirmat mai multe atacuri asupra sistemului de sănătate din Ucraina, care au provocat mai mulți morți și răniți”, a declarat duminică directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit BBC.

Guvernul britanic a acuzat Rusia că a vizat zone populate „în mai multe locuri”.

„Rusia a folosit anterior tactici similare în Cecenia în 1999 și în Siria în 2016, utilizând atât muniții aeriene, cât și terestre”, a precizat Marea Britanie.

Sâmbătă, observatorii ONU au declarat că au fost confirmate 351 de decese de civili în Ucraina de la începutul invaziei, la 24 februarie, dar este probabil ca cifra reală să fie „considerabil mai mare”.

Peste 1,5 milioane de persoane au fugit din Ucraina de la invazia Rusiei, din 24 februarie.

Rusia neagă că ar fi vizat civili, spunând că desfășoară o „operațiune militară specială” împotriva „naționaliștilor” și „neonaziștilor” ucraineni.

Între timp, peste 1.700 de persoane au fost reținute duminică în 44 de orașe rusești la proteste împotriva războiului, a declarat grupul de monitorizare OVD-Info, citat de BBC.

Visits: 0

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.