Vicepreşedinta Parlamentului European Katarina Barley: În PE avem o majoritate covârşitoare pentru aderarea României la Schengen.

0
435

Vicepreşedintele Parlamentului European, Katarina Barley, a declarat la o conferință organizată de social-democrații români și de PES activists România că în legislativul UE este o majoritate enormă pentru aderarea României la spaţiul Schengen, iar motivele invocate de Austria împotriva aderării nu au substanță.

„Legat de Schengen. Această decizie este ruşinoasă şi toată lumea din Europa ştie asta. În Parlamentul European avem o majoritate covârşitoare pentru aderarea României la Schengen. Suntem foarte clari asupra acestui lucru. Ce putem face? În Parlamentul European tot ceea ce putem face este să îndemnăm Austria să îşi schimbe poziţia şi asta am şi făcut. Nu va ajuta prea mult, pentru că nu avem puterea să punem presiune lor.

Deci ceea ce aş sugera eu, în condiţiile în care aveţi un partid conservator în România, ca aceştia să pună presiune asupra omologilor austrieci pentru că nu este niciun motiv să se opună aderării. Din 2011, România îndeplineşte toate criteriile pentru aderarea la Schengen. Deci de 12 ani, iar motivelor oferite de Austria le lipseşte substanţa, ca să mă exprim diplomatic. Deci este o decizie pur politică, iar singurul lucru care ar schimba asta ar fi punerea presiunii asupra guvernului austriac”, a transmis Katarina Barley, întrebată sâmbătă, la o conferinţă organizată sâmbătă de către PES activists România şi PSD, cum ar trebui împins acest subiect pe agendar europeană, pentru ca Austria să acorde votul pentru aderarea la Schengen.

Katarina Barley a mai spus că şi lideul grupului PPE Manfred Webber, nu doar social-democraţii, trebuie să facă presiuni asupra guvernului austriac pentru a îşi schimba poziţia cu privire la aderarea României la spațiul Schengen.

„Trebuie să ne adresăm şi lui Manfred Webber şi grupului PPE, deoarece este responsabilitatea lor să pună presiuni asupra Austriei pentru a schimbat această atitudine foarte ridicolă. Parlamentul European şi social-democraţii europeni susţin puternic această aderarea României”, a concluzionat Katarina Barley.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.