Victor Costache, ministrul Sanatatii : Cele 6 centre universitare indeplinesc conditiile pentru organizarea concursului de intrare in Rezidentiat

0
514

Victor Costache, ministrul Sanatatii si echipa Ministerului Sanatatii au condus ieri dimineata videoconferinta organizata in vederea verificarii stadiului pregatirilor pentru organizarea Concursului de intrare in Rezidentiat astfel incat toti candidatii sa beneficieze de conditiile optime de desfasurare a concursului.

In cadrul intalnirii s-a mai discutat si despre adoptarea unor masuri suplimentare care sa dea posibilitatea concurentilor care obtin la concurs peste 60% din punctajul maxim pe domeniu, pe tara sa fie admisi ca rezidenti.

La videoconferinta au participat rectorii si prorectorii universitatilor de medicina si farmacie care fac parte din Comisia Centrala de organizare a concursului de intrare in Rezidentiat, dar si din comisiile locale, reprezentatii Primului ministrului al Romaniei, reprezentantii Ministerului Sanatatii, ai Ministerului Educatiei si Cercetarii.

In timpul intalnirii, toate comisiile locale de organizare a concursului au asigurat echipa de conducere a Ministerului Sanatatii ca nu exista disfunctionalitati in modul de desfasurare, conform metodologie si cerintelor de concurs. De asemenea, reprezentantii centrelor universitare in care este organizat concursul au informat ca au capacitatea de a asigura suplimentarea numarului de rezidenti, in special pentru specialitatile deficitare.

“Anul acesta nu schimbam regulile in timpul jocului, dar ne dorim ca toti absolventii care reusesc sa treaca pragul de 60 la suta din punctajul maxim pe domeniu, pe tara, sa fie admisi, in conditiile in care resursa umana este deficitara. Vom gasi solutii pentru acesti tineri, asa cum a asigurat si primul ministru, si am cerut departamentelor de specialitate din cadrul ministerului sa prezinte o analiza in acest sens, inclusiv pe criterii demografice pentru a putea lua decizii privind repartizarea pe centre universitare a viitorilor rezidenti. Dupa concurs vom discuta impreuna, toti cei implicati, si masurile care trebuie luate pentru imbunatatirea acestui concurs in anii care urmeaza“, a spus ministrul Costache in timpul videoconferintei.

Ministerul Sanatatii va organiza duminica, 8 decembrie 2019 concursul de intrare in Rezidentiat in domeniile medicina, medicina dentara si farmacie si, la fel ca in anii trecuti, concursul se va desfasura in 6 centre universitare: Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu Mures si Timisoara, dupa aceeasi metodologie, pe o durata de 4 ore, sub forma de test-grila cu 200 de intrebari.

In aceasta sesiune au depus dosarele pentru participare la concurs un numar de 8 876 tineri absolventi ai universitatilor de medicina si farmacie (6283 medicina, 1740 medicina dentara, 853 farmacie).

Acestia candideaza pe un numar de 4710 locuri si posturi pe cele 3 domenii de pregatire (3960 locuri si posturi la domeniul medicina, 398 medicina dentara si 256 farmacie si 96 locuri pentru ministerele cu retea sanitara proprie – MApN, Ministerul Justitiei si MAI).

Pentru aceasta sesiune, Ministerul Sanatatii a suplimentat cu 558 numarul posturilor si locurilor pe domeniul medicina, fata de numarul de absolventi.

STIREA TA - Dacă esti martorul unor evenimente deosebite, fotografiaza, filmeaza si trimite-le prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.